- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Υπό διαρκή πίεση το ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Η ισοτιμία του ευρώ συνέχισε να μειώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν υπό πίεση, το ίδιο και το ευρώ - Η ισοτιμία του ευρώ συνέχισε να μειώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002.
Νέες απώλειες καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας των φόβων των επενδυτών για τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών και την οικονομική υγεία της ευρωζώνης.
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, που ήταν από τις χειρότερες του καλοκαιριού, το Παρίσι σημείωνε πτώση κατά 0,19% γύρω στις 10:25 (ώρα Ελλάδας), ενώ το Λονδίνο έχανε 0,45%. Η Φρανκφούρτη παρέμενε σταθερή (+0,11%) αφού έχασε χθες, Δευτέρα, 2,32%. Η ισοτιμία του ευρώ συνέχισε να μειώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002: γύρω στις 09:35 (ώρα Ελλάδας) είχε πέσει στο 0,9902 δολάριο για ένα ευρώ, πριν αυξηθεί στο 0,9915 δολάριο γύρω στις 10:25 ώρα Ελλάδας (-0,29%).
Έπειτα από ένα ανέμελο καλοκαίρι, στη διάρκεια του οποίου οι παίκτες της αγοράς είχαν «την ελπίδα ότι η ρητορική της ύφεσης θα έπειθε την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια», «τα στοιχήματα αυτά εξαφανίσθηκαν», λέει ο Ιπέκ Οζκαρντεσκαγιά της Swissquote.
Από την Παρασκευή, ο δείκτης Eurostoxx 50, ο οποίος συνασπίζει πενήντα από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, έχει χάσει σχεδόν 3,5%. Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε από μια άνοδο των επιτοκίων των κρατών, αν και η τάση φαίνεται σήμερα να αμβλύνεται.
Η αγορά αναφοράς του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, η ολλανδική TTF, παραμένει τεταμένη. Η τιμή του είχε αυξηθεί γύρω στις 10:15 (ώρα Ελλάδας) κατά 2,26%, στα 283 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.