Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης προς πυροσβέστες: Είμαστε ευγνώμονες

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στην Πεντέλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε ευγνώμονες», είπε στους πυροσβέστες -Αυτοψία στα καμένα.

Με πυροσβέστες που έδωσαν την μεγάλη μάχη με την φωτιά και νοσηλευτές συνομίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στην Πεντέλη και συνοδεύεται από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστο Στυλιανίδη.

Στις 10:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης -το οποίο εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς- και συνομίλησε τόσο με πυροσβέστες, όσο και με υπαλλήλους του νοσοκομείου.

«Είμαστε ευγνώμονες» ανέφερε ο Πρωθυπουργός προς τους πυροσβεστες, ενώ τους ρωτούσε αν πρόλαβαν να ξεκουραστούν έστω και για λίγο. Τους έδωσε συγχαρητήρια για το έργο και τη δουλειά τους.

Σήμερα συνεχίζονται οι αυτοψίες και ο έλεγχος των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές, από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και των Δήμων, ενώ χθες Τετάρτη έγιναν 30 αυτοψίες σε κτίρια. Από αυτά, τα 19 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση, 8 προσωρινά ακατάλληλες και 7 επικίνδυνες οι οποίες και θα επανελεγχθούν.

Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός μετέβη στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων και ενημερώθηκε για την πορεία των πυρκαγιών.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά στην Πεντέλη, τονίζοντας πως υπήρξε πολύ καλύτερος συντονισμός από ό,τι είχαμε συνηθίσει και έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, δεν αποκλείεται και η περίπτωση του εμπρησμού», τόνισε χαρακτηριστικά για τη φωτιά στην Πεντέλη ο πρωθυπουργός, ενώ διαβεβαίωσε δε ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.