Πολιτικη & Οικονομια

Power Pass: Μπήκαν τα χρήματα στους πρώτους δικαιούχους

Νέος γύρος πληρωμών τις επόμενες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
deh_logariasmos_art-1__1_

Power Pass: Άρχισαν οι πληρωμές – Περιλαμβάνονται και οι καταναλώσεις του Ιουνίου.

Μπήκαν ήδη τα χρήματα του Power Pass σε πολλούς από τους περίπου 2,5 εκατ. δικαιούχους της επιστροφής. 

Aπό τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει την αίτησή τους, τα περίπου 1,9 εκατ. είδαν στο σύστημα του vouchers.gov.gr τα ενημερωτικά εκκαθάρισης, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Ήδη από χθες έγινε η ανάρτηση των ποσών που αντιστοιχεί σε κάθε πολίτη, στην εφαρμογή του Power Pass. Τα ποσά των αναδρομικών που αναμένεται να επιστραφούν στους καταναλωτές, θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα έχουν «ταβάνι» τα 600 ευρώ.

Οι δικαιούχοι άρχισαν να βλέπουν ήδη πιστωμένα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι πληρωμές, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, θα πραγματοποιηθούν σε μία δόση, εφάπαξ, και έτσι οι πολίτες θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί με μία μόνο πληρωμή.

Ωστόσο, η επιστροφή στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που εγκρίθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η αποζημίωση μέσω του Power Pass καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την αποζημίωση μέσω Power Pass

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για την εφαρμογή Power Pass, για την αποζημίωση των νοικοκυριών λόγω αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε πως θα δοθούν άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Από σήμερα, η Πολιτεία ενεργοποιεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά: η εφαρμογή Power Pass ξεκινά να αποζημιώνει αναδρομικά τους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Αποκαθιστούμε, έτσι, μία αδικία.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις. Και σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ. Κάτι που σε συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν, μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια.

Συνολικά, 260 εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται σε λογαριασμούς πολιτών, που ειδοποιούνται από την πλατφόρμα ή με μήνυμα στον υπολογιστή τους. Ενώ θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Πρόκειται για μία ακόμη δράση ανακούφισης. Που γίνεται δυνατή, όμως, χάρη στην ανάπτυξη η οποία μας προσφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Αλλά και χάρη στην επιλογή μας τα οφέλη από αυτήν να επιστρέφουν στην κοινωνία. Γιατί ξέρω καλά την καθημερινή πίεση που ασκεί ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Σε αυτόν υψώνουμε τώρα άλλο ένα ανάχωμα. Που προφανώς θα το ήθελα μεγαλύτερο. Αλλά που πρέπει να ζυγίζεται στο μέτρο της πραγματικότητας και των εθνικών μας αντοχών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ