- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ρεύμα: Στις 25 Ιουλίου η ανακοίνωση των τιμολογίων Αυγούστου
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ
Τιμολόγια ρεύματος: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την παράσταση στην ανακοίνωση των τιμολογίων Αυγούστου -
Παρατείνεται για τις 25 Ιουλίου η ανακοίνωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν τον Αύγουστο.
Την παράταση γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με επιστολή προς τους προμηθευτές στην οποία αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 138 του ν. 4951/2022 (ΦΕΚ Α' 129/04.07.2022), σχετικά με τη Θέσπιση έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και ειδικότερα της παρ. 2, οι Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, έως το τέλος του δεύτερου μήνα (Μ-2) πριν από τον μήνα εφαρμογής (Μ), τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύος και ενέργειας που εφαρμόζονται στα τιμολόγια προμήθειας της παρ. 1 του ανωτέρω άρθρου.
» Σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 περ. (β) του ίδιου άρθρου για την πρώτη περίοδο εφαρμογής, η ανακοίνωση των χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διενεργείται έως την 10η Ιουλίου 2022, ημερομηνία η οποία θα παρέλθει μεθαύριο και δε δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές να ανακοινώσουν έγκαιρα τις χρεώσεις προμήθειας των νέων τιμολογίων. Υπό το ανωτέρω πρίσμα και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία η μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των σχετικών χρεώσεων προμήθειας ειδικότερα για την πρώτη περίοδο εφαρμογής έως την 25η Ιουλίου 2022. Για τον σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί ήδη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα».
Στις 25 Ιουλίου εξάλλου θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα και ως προς την επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου North Stream, ο οποίος τροφοδοτεί τη Γερμανία με ρωσικό φυσικό αέριο και πρόκειται να κλείσει την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουλίου για συντήρηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.