- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιγμα Τσακαλώτου στον Βαρουφάκη: Μπορεί να ξανακυβέρνησουμε
Τι είπε για την απλή αναλογική
Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ανοικτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη τον άλλοτε προκάτοχο του στο Υπουργείο Οικονομικών και νυν επικεφαλής του Μέρα25.
«Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική. Η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλιστα υπενθύμισε ότι «γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση, που θα δώσει αυτή την ελπίδα».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτηθείς για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει όσα μπορούμε. Δηλαδή, θεωρώ ότι υπάρχει μια μεγάλη φθορά της κυβέρνησης και ακόμα δεν έχουμε εισπράξει όσα θα ήθελα, με θετική ψήφο. Νομίζω ότι αυτό είναι το πεδίο που με καινούρια δομή, με καινούρια οργάνωση μπορούμε να μετατρέψουμε μια ελπίδα σε θετική ψήφο».
Απαντώντας στο εάν θα καταργηθεί η Ομπρέλα -όπως είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του-, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε: «Η Ομπρέλα είναι παράδειγμα ιδεολογικού ρεύματος. Με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος που δεν πέρασαν. Οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν πολλές πλευρές. Είχαν πώς θα είναι το κόμμα, όπου εκεί κρατάμε τις αντιρρήσεις μας και ελπίζουμε ότι θα δουλέψει όμως το σχέδιο. Τα πρώτα σήματα είναι θετικά. Θα δούμε αν θα λειτουργεί και όσο δημοκρατικά και όσο συλλογικά και με όση λογοδοσία θέλουμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και ένα πρόγραμμα, μια πολιτική απόφαση, μια στρατηγική. Η Ομπρέλα σε πολλά από αυτά είναι με την πλειοψηφία».
Ερωτηθείς, τέλος, για το αν υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ με την αστική ταυτότητα, αν θεωρείται μειονέκτημα να είναι κανείς αστός, δεδομένων των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στην αστική αυτοπεποίθηση, απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι κανείς αστός, στην αστική του προέλευση. Υπάρχουν προβλήματα σε δύο πτυχές. Η μία είναι να έχεις αστική προέλευση και να κοροϊδεύεις τον κόσμο ότι είσαι με τον λαό και να λες, π.χ., ότι εγώ έχω πιτσαρία, γιατί είναι υποκρισία. Η δεύτερη είναι να έχεις αστική καταγωγή και να υποστηρίζεις τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Σε αυτά τα δύο, προφανώς, υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.