- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurogroup: Δύσκολο να υπάρξει νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Λίγες μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής του ESM ότι δεν υπάρχει κρίση χρέους ο ομόλογος του Eurogroup εξέφρασε και αυτός τη βεβαιότητά του ότι η Ευρώπη δύναται να ξεπεράσει την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς και η οικονομία της θα αναπτυχθεί φέτος και το επόμενο έτος.
Οι τρέχουσες συνθήκες είναι «εντελώς διαφορετικές από το είδος του περιβάλλοντος κρίσης στο οποίο βρισκόμασταν» στις αρχές της δεκαετίας του 2010, εξήγησε ο Πασκάλ Ντόναχιου μιλώντας στους Financial Times. Ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε επίσης λόγο για «ισχυρότερη αρχιτεκτονική» στην Ευρωζώνη και «βαθύτερα θεμέλια για το κοινό μας νόμισμα». «Είμαστε όλοι σίγουροι για την ικανότητά μας να ''κινηθούμε'' μέσα στις αλλαγές που συντελούνται», είπε χαρακτηριστικά.
«Οι θέσεις εκκίνησης για τα κράτη μέλη όσον αφορά τα επίπεδα χρέους και ελλείμματός τους είναι τώρα πολύ, πολύ διαφορετικές από εκείνες που ήμασταν πριν μας χτυπήσει ο Covid», είπε ο Ντόναχιου, προσθέτοντας: «Εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε σχέδια που μειώνουν προσεκτικά τον δανεισμό. Τα σχέδια για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι αξιόπιστα. Θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον». Τα υπερβολικά επίπεδα δανεισμού μπορούν από μόνα τους να «συμβάλλουν στις πληθωριστικές πιέσεις που προσπαθούμε να μειώσουμε», συνέχισε. «Αυτή θα είναι μια καλή ισορροπία».
Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η μειωμένη εμπιστοσύνη της αγοράς, που προέρχονται εν μέρει από τις διακοπές του ενεργειακού εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, έχουν πυροδοτήσει φόβους ότι η Ευρωζώνη οδεύει σε απότομη ύφεση, πυροδοτώντας sell off στα ομόλογα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό
Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν
Τα δέκα συν ένα προγράμματα αφορούν όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων
Στα 4,12 δισ. ευρώ το κόστος
«Εδωσα μια μάχη όχι για τον εαυτό μου αλλά και για τον Ελληνισμό», είπε για την περιπέτειά του με τις αλβανικές αρχές
Αυτοψίες σε έργα στα Φάρσαλα και τον Δομοκό
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις νέες και τους νέους ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων
Οι ισχυρισμοί για τις αμερικανικές αρχές
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
«Επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η μάχη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη Δεξιά και τις πολιτικές της»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.