Πολιτικη & Οικονομια

Η εκδίκηση της φλοκάτης

Ώρες ώρες κοιτάζω διαφημίσεις και αναρωτιέμαι πώς είναι να ανταποκρίνεσαι στο πρότυπο ομορφιάς που μας πλασάρεται ανελέητα

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 272
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7617-17171.jpg

Ώρες ώρες κοιτάζω διαφημίσεις και αναρωτιέμαι πώς είναι να ανταποκρίνεσαι στο πρότυπο ομορφιάς που μας πλασάρεται ανελέητα. Επίσης αναρωτιέμαι πώς θα ήταν μια φανταστική συνάντηση των όμορφων του 450 π.Χ. με τους όμορφους του Μεσαίωνα, τους όμορφους της Αναγέννησης και τους όμορφους του τώρα. Όλοι θα πίστευαν ακράδαντα ότι αυτοί είναι οι όμορφοι, σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής τους – οι ρουμπενικές τροφαντές κυρίες (που σήμερα θα τις λέγαμε επιεικώς αγελάδες), οι χλωρινάτες κάτασπρες δεσποσύνες (ούτε να τις φτύσουμε σήμερα), τα αγένεια αγόρια με μικρά τσουτσούνια (σήμερα θα μπαίναμε φυλακή).

Η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια αυτού που βλέπει, λέει το αγγλικό ρητό. Μόνο που τα μάτια μας βλέπουν όπως έχουν εκπαιδευτεί να βλέπουν. Σήμερα μαθαίνουμε να βλέπουμε άντρες μυώδεις, άτριχους, με γένια τριών ημερών και να λέμε: όμορφος! Δεν ήταν πάντα έτσι. Κι ούτε θα είναι για πάντα. Το ότι σε 15 χρόνια από τώρα κάποιοι θα σιχτιρίζουν τα λεφτά που έδωσαν για ηλεκτρόλυση θα είναι η εκδίκηση της φλοκάτης.

Τρίχες, λίγες ή πολλές, ψυχρές σχέσεις με την τελευταία και προτελευταία λέξη της μόδας, συνήθως μεγέθη παντελονιού που είναι άγνωστα στο Ζάρα, μια επιστροφή σε μια πιο «φυσική» αντρική ομορφιά, που φυσικά δεν έχει τίποτα το φυσικό, κι αυτή μια κοινωνική κατασκευή είναι, αλλά λέμε τώρα. Αυτοί είναι οι αρκούδοι, και το πρότυπο ομορφιάς τους συγκινεί πολλούς άντρες.

Αυτή τη βδομάδα έχει δύο ολόκληρα πάρτι για τους αρκούδους της Αθήνας. Σήμερα 24 οι Grrreek Bears κάνουν leather party στο Second Skin. Οι Grrreek Bears ανήκουν στο σωματείο Human Activities, με ανθρωπιστική και πολιτιστική δράση. Στόχος του να ενεργοποιήσει ανθρώπους, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, εκδρομές κ.ά. Δημιουργήθηκαν μόλις το 2009, και είναι χαρμόσυνο ότι όλο και περισσότεροι πολίτες δραστηριοποιούνται κοινωνικά. Οι μαύροι τοίχοι, η σκοτεινή ατμόσφαιρα κι ο μεγάλος χώρος αποτελούν συνταγή για μια καταπληκτική leather βραδιά. Αν είσαι βετεράνος ή παρθένος στη leather σκηνή, ορίστε μια τέλεια ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, ν’ ανταλλάξεις απόψεις και φυσικά να περάσεις καλά! Guest Dj: Dionisis K. Dress code: δερμάτινα, στρατιωτικά, απόλυτο μαύρο. www.greekbears.org. Είσοδος με ποτό € 8.

Φυσικά ένα ίσον κανένα, οπότε αύριο Παρασκευή, 25, θα σύρετε τις κουρασμένες σας πατούσες για την Bears Night που κάνουν οι Bearwoof στην άλλη φωλιά των αρκούδων, το Fou Club. Οι Bearwoof είναι άλλη μια ομάδα για αρκούδους και λάτρεις του leather, που είναι ένας ακόμη εκκολαπτόμενος πληθυσμός στη χώρα μας. Μάλιστα έχουν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο σάιτ, με πληροφορίες και μέλη (www.bearwoof.gr). Στο πάρτι παίζουν οι Dj Pixie, Onebigdj, Dj Christos κι έχει σόου «Αρκούδος στο ντους». Happy hour: 22.30-24.00, είσοδος € 5. Ευπρόσδεκτοι οι αρκούδοι, τα αρκουδάκια, οι στρουμπουλοί (chubby, που ακούγεται σαν τίποτα στα ελληνικά κι έτσι δεν προσβάλλει), οι μπαμπάδες, οι γιοι και φυσικά οι κυνηγοί αρκούδων. Δείτε επίσης: www.fouclub.gr

Καλά τα πάρτι αλλά καλή κι η δράση. Σήμερα Πέμπτη, η ΟΛΚΕ (20.30) παρουσιάζει τις θέσεις των κομμάτων σε θέματα ΛΟΑΤ ενόψει των εκλογών. Ακολουθεί συζήτηση για την ενημέρωση των μελών και φίλων. Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ