- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ντόρα Μπακογιάννη: Ο καρκίνος ήταν ταμπού ακόμη και στη Βουλή
«Έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις γιατί έτσι δίνεις θάρρος» τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι δηλώσεις της για τον καρκίνο, τη Βουλή και την υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για τον καρκίνο λίγους μήνες μετά τη διάγνωσή της με πολλαπλό μυέλωμα και σε πρόσφατες δηλώσεις της στην ΕΡΤ θέλησε να στείλει το μήνυμά της για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, δηλώνοντας ευτυχής για την κάθε μέρα που βιώνει.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, ρωτήθηκε για όσα έχουν αλλάξει στην καθημερινότητά της μετά τη διάγνωση και την έναρξη των θεραπειών, με την ίδια να απαντά: «Ένα πράγμα που έχει αλλάξει είναι ο απόλυτος θαυμασμός μου για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ. Είναι άλλο πράγμα να το λες πολιτικά και άλλο να το έχεις βιώσει. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων», είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «το δεύτερο που έχει αλλάξει είναι ότι βλέπω πόσες χιλιάδες ανθρώπων δίνουν την ίδια μάχη με εμένα και πόσες φορές πάνε πάρα πολύ καλά. Βεβαίως, και χάνονται άνθρωποι, όπως ο Δάκης τελευταίος, όμως κερδίζεται η μάχη αυτή από πάρα πολλούς. Και το βλέπεις με διαφορετικό τρόπο όταν το έχεις βιώσει».
Σε ό,τι αφορά την πολιτική, για τη Ντόρα Μπακογιάννη «δεν έχει αλλάξει κάτι. Ίσως, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι είμαι ευτυχής για την κάθε ημέρα. Χαίρεσαι πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που κάποτε θα θεωρούσες δεδομένα. Συνεχίζεις να παλεύεις και παλεύεις καλά, όπως κάνουν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Αυτές οι αρρώστιες για μεγάλο διάστημα ήταν ταμπού ακόμη και στη Βουλή. Υπήρξαν άνθρωποι που αρρώστησαν και δεν το είπαν. Έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις γιατί έτσι δίνεις θάρρος και στον άλλον να μην το βάλει κάτω».
Ντόρα Μπακογιάννη: Στις εκλογές θα είμαι ξανά υποψήφια στα Χανιά
Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ και για τα σχέδια της στην πολιτική, δίνοντας τέλος στις φήμες ότι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επόμενες εκλογές. Η απόφασή της είναι να τεθεί υποψήφια στον νομό Χανίων.
Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είχε πρόταση να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, όμως την απέρριψε, διότι δεν μπορεί να μην είναι αιρετή. «Εγώ εξελέγην σε 3 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Δεν μπορώ να κατέβω διορισμένη, έχω ανάγκη την επαφή. Θα είμαι ξανά υποψήφια στα Χανιά», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.