Πολιτικη & Οικονομια

Marketing in Practice: Επιτυχημένες εξαγωγές

Το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice and more για τις εξαγωγές σήμερα, τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες της επιτυχίας.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέμης Σαρανταένας και Σπύρος Ζωγόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more

Επιτυχημένες Εξαγωγές: Θέμης Σαρανταένας και Σπύρος Ζωγόπουλος συζητούν στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more.

Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα.

Στη μοναδική τηλεοπτική εκπομπή για το μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα «Marketing in Practice», τα επεισόδια της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε και κάθε Παρασκευή στο athensvoice.gr, παρουσιάζει επιχειρηματικές έννοιες, παραδείγματα και προτάσεις ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές στο α' τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας τα 11 δισ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία. Παράλληλα το Εθνικό Στρατηγική Σχέδιο Εξωστρέφειας που στόχος του είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, συντονισμένα, ανά γεωγραφική περιοχή και κλάδο δραστηριοποίησης ενισχύει ακόμα περισσότερο την τάση αυτή των Ελληνικών επιχειρήσεων. Ποιες όμως είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν μια επιχείρηση στην επιτυχία;

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Επιχειρηματία – Εξαγωγέα Σπύρο Ζωγόπουλο συζητούν τις εξαγωγές σήμερα, τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες της επιτυχίας.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

  • Πώς έχει διαμορφωθεί το τοπίο των εξαγωγών σήμερα;
  • Πότε γνωρίζουμε ότι ένα προϊόν είναι κατάλληλο προς εξαγωγή;
  • Ποια τα στοιχεία/χαρακτηριστικά ενός προϊόντος προς εξαγωγή;
  • Πώς επιλέγουμε τις αγορές που θα απευθυνθούμε;
  • Τι πρέπει να προσέξουμε στο Branding και στη συσκευασία των προϊόντων προς εξαγωγή;
  • Σε ποιο σημείο της επιχειρηματικής ζωής της επιχείρησης πρέπει να σκεφτόμαστε τα εξαγωγές; - Ποια βήματα ακολουθούμε για να εξάγουμε ένα προϊόν;
  • Οι εκθέσεις στο εξωτερικό πόσο απαραίτητες είναι;
  • Ποια εργαλεία μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται για την προώθηση των προϊόντων προς το εξωτερικό;
  • Με ποιες μεθόδους ενισχύεται τοπικά το Β2C μάρκετινγκ;
  • Ποια είναι τα πιο σημαντικά DON’Ts στις εξαγωγές;

Παράλληλα ο Digital Strategist Δημήτρης Κονταράκης μιλάει για τον ρόλο του digital marketing στις εξαγωγές. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει το check list για επιτυχημένες εξαγωγές.

Marketing in Practice SBC TV S07 Ε167 Επιτυχημένες Εξαγωγές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ