Πολιτικη & Οικονομια

Marketing in Practice: Επιχειρηματικότητα και Εστίαση

Το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice and more για την επιχειρηματικότητα στην εστίαση σήμερα.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέμης Σαρανταένας και Μάγδα Πειστικού στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more

Επιχειρηματικότητα και Εστίαση: Θέμης Σαρανταένας και Μάγδα Πειστικού συζητούν στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more.

Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα.

Στη μοναδική τηλεοπτική εκπομπή για το μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα «Marketing in Practice», τα επεισόδια της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε και στο athensvoice.gr, παρουσιάζει επιχειρηματικές έννοιες, παραδείγματα και προτάσεις ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.

Η εστίαση σήμερα αποτελείται από 100.000 επιχειρήσεις και προσφέρει 450.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες αναλογούν στο 12% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας. Ο τομέας αυτός της οικονομίας αποτελείται από μικρές και από οικογενειακές επιχειρήσεις ενώ στηρίζεται στην σκληρή δουλειά αλλά και στην εργασιακή αξιοπρέπεια όλων των εμπλεκομένων. Ακόμα αποτελεί μια συνηθισμένη επιχειρηματική επιλογή για πολλούς Έλληνες. Τα στοιχεία ωστόσο της διαφοροποίησης, της υψηλής ποιότητας και του επιχειρηματικού οράματος είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε προτεραιότητα σε κάθε τέτοια επιχείρηση.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού Εστίασης Food Service Μάγδα Πειστικού, συζητούν την επιχειρηματικότητα στην εστίαση σήμερα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

  • Πώς άλλαξε ο Covid το τοπίο στην εστίαση;
  • Παραμένει η εστίαση ένα ασφαλές επιχειρηματικό καταφύγιο;
  • Για ποιους λόγους οι Έλληνες θεωρούν μια εύκολη επιλογή (ή κερδοφόρα επιλογή) την εστίαση; Είναι;
  • Πώς ξέρουμε ότι κάποιος επιχειρηματίας μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με την εστίαση;
  • Ποιος ο ρόλος/η αναγκαιότητα ενός επαγγελματία (μάγειρα/σεφ/μπαρίστα) στο νέο σχήμα;
  • Ποιες οι τάσεις στην εστίαση σήμερα;
  • Με ποια εργαλεία μπορεί να κάνει μάρκετινγκ ένας χώρος εστίασης;
  • Ποιος ο ρόλος του ίντερνετ μάρκετινγκ στον κλάδο;
  • Πώς ο τουρισμός αναβαθμίζει/επηρεάζει το προϊόν της εστίασης;

Παράλληλα ο Pastry Chef Αντώνης Σελέκος μιλάει για την επιχειρηματικότητα της εστίασης στην πράξη. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μας παρουσιάζει το checklist για σωστή διαχείριση  των Social Media σε χώρους εστίασης.

Marketing in Practice SBC TV S07 Ε168 Επιχειρηματικότητα & Εστίαση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ