- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία απροστάτευτη απέναντι στις ανατιμήσεις
Συνάντηση του πρωθυπουργού με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία απροστάτευτη απέναντι στις ανατιμήσεις - Θα ανακοινώσουμε σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας.
Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και τις επαφές που είχε στο Νταβός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο κύμα ακρίβειας που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει την κοινωνία απροστάτευτη.
«Η προσοχή μας είναι στραμμένη και στο εσωτερικό της χώρας που αντιμετωπίζουμε το μεγάλο κύμα ακρίβειας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κα Σακελλαροπούλου.
«Θα επαναλάβω και στο προσεχές έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες πόσο σημαντική είναι η απεξάρτηση από τα ρωσικά καύσιμα αλλά και πόσο σημαντικό είναι να στηρίξουμε βραχυπρόθεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτους απέναντι στις ανατιμήσεις στην ενέργεια» εξηγώντας πως «Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας».
Μητσοτάκης: Αναβαθμισμένος γεωπολιτικός και οικονομικός ρόλος της Ελλάδος
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι είχε: «πολλές επαφές το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ» όπου «έθεσα όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων και έκανα ιστορικές αναφορές στις σχέσεις που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ. Επίσης ενημέρωσα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι σημαντικό να μην έχουμε άλλες εστίες έντασης εντός του ΝΑΤΟ στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι τελευταίες μου επαφές στο εξωτερικό επιβεβαιώνουν τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό και οικονομικό ρόλο της Ελλάδος» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «Η χώρα μας λογίζεται ως ένας σοβαρός και άξιος εταίρος που έχει βρει το δρόμο του και το μέλλον μπροστά του διαγράφεται ευοίωνο».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «Η λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας είναι και ευθύνης και της ΕΕ», ενώ σημείωσε η «Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρούς συμμάχους. Είναι εθνική ανάγκη η φωνή της Ελλάδος να είναι ισχυρή σε όσα περισσότερα διεθνή φόρα μπορούμε. Η δημοκρατία και ο τρόπος ζωής μας απειλούνται από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πιστεύουν για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Κύπρο και τους Patriot στην Κάρπαθο
Η ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη τη Δευτέρα
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε όσα έγιναν χθες στη Βουλή, οπότε και τον βιντεοσκοπούσε
Κατά την τελευταία ομιλία του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι δεν κρύφτηκε ποτέ και από κανέναν
Όλες οι πληρωμές και η ώρα που εμφανίζονται τα χρήματα στο ΑΤΜ
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ένα μόνο στόχο, να μην μείνει κανείς πίσω», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας
Προσωρινό το πλαφόν στα καύσιμα, παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου
«Αποδεικνύει πόσο αξιόμαχες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οι μηχανισμοί του κράτους δικαίου δεν έχουν απλώς αδυνατίσει, αλλά δεν λειτουργούν
Αυτοψία από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στους αρχαιολογικούς χώρους
Παράταση δύο εβδομάδων, πώς «κλειδώνετε» τη μέγιστη έκπτωση φόρου
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας»
«Γιατί δεν μειώνεται ο ΕΦΚ στα καύσιμα;», λένε οι πρατηριούχοι
Χάρης Δούκας: «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και συμπληρωματικό σύστημα μετακινήσεων για κάθε Αθηναίο πολίτη»
Για καθεστώς τραπεζικής αυθαιρεσίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε επίκαιρη ερώτησή της
Ποιοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δικαιούνται προσαύξηση
Ποιο είναι το συχνότερο λάθος και πώς να το διορθώσετε
Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς
Μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το voucher για διακοπές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.