- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπιλ Γκέιτς: Μάλλον υπάρχει φούσκα στην αγορά μετοχών
«Φοβάμαι ότι οι αρκούδες αυτή τη φορά έχουν πολύ ισχυρό επιχείρημα»
Ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις αγορές υποστηρίζοντας ότι οι επενδυτές που περιμένουν πτώση των μετοχών έχουν μάλλον δίκαιο.
Τα επιτόκια είναι πιθανό να αυξηθούν αρκετά ώστε να προκαλέσουν πρόσθετη επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία,σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς.
«Φοβάμαι ότι οι αρκούδες (όσοι επενδύουν στην πτώση των μετοχών) αυτή τη φορά έχουν πολύ ισχυρό επιχείρημα και αυτό με ανησυχεί πολύ» είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο CNN.
O δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος έστειλε στα ύψη τις τιμές των εμπορευμάτων «έρχεται να προστεθεί στην πανδημία, η οποία ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα το κρατικό χρέος, αλλά και διόγκωσε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».
Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Ινδία έχουν αρχίσει να αυξάνουν σημαντικά τα επιτόκια σε μία προσπάθεια να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό, ενώ η Ευρωζώνη αναμένεται να ακολουθήσει τον Ιούλιο. Αυτό «αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε οικονομική επιβράδυνση» σχολίασε ο Γκέιτς, ο οποίος με περιουσία 123 δισ. δολαρίων είναι τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.
Τον περασμένο μήνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το περισσότερο μετά από τους πρώτους μήνες της πανδημίας και έκανε λόγο γι ακόμη ταχύτερο πληθωρισμό εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των νέων lockdowns στην Κίνα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.