- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Μπιλ Γκέιτς: Μάλλον υπάρχει φούσκα στην αγορά μετοχών
«Φοβάμαι ότι οι αρκούδες αυτή τη φορά έχουν πολύ ισχυρό επιχείρημα»
Ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις αγορές υποστηρίζοντας ότι οι επενδυτές που περιμένουν πτώση των μετοχών έχουν μάλλον δίκαιο.
Τα επιτόκια είναι πιθανό να αυξηθούν αρκετά ώστε να προκαλέσουν πρόσθετη επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία,σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς.
«Φοβάμαι ότι οι αρκούδες (όσοι επενδύουν στην πτώση των μετοχών) αυτή τη φορά έχουν πολύ ισχυρό επιχείρημα και αυτό με ανησυχεί πολύ» είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο CNN.
O δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος έστειλε στα ύψη τις τιμές των εμπορευμάτων «έρχεται να προστεθεί στην πανδημία, η οποία ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα το κρατικό χρέος, αλλά και διόγκωσε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».
Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Ινδία έχουν αρχίσει να αυξάνουν σημαντικά τα επιτόκια σε μία προσπάθεια να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό, ενώ η Ευρωζώνη αναμένεται να ακολουθήσει τον Ιούλιο. Αυτό «αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε οικονομική επιβράδυνση» σχολίασε ο Γκέιτς, ο οποίος με περιουσία 123 δισ. δολαρίων είναι τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.
Τον περασμένο μήνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το περισσότερο μετά από τους πρώτους μήνες της πανδημίας και έκανε λόγο γι ακόμη ταχύτερο πληθωρισμό εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των νέων lockdowns στην Κίνα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.