- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σκρέκας για ρεύμα: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν άλλο την Ευρώπη
Ποια μέτρα εξετάζονται
Ο υπουργός Ενέργειας επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ την Τετάρτη, ο Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συμμετείχε στις αρχές της εβδομάδας στη Σύνοδο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, παραδέχτηκε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.
Ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές. Σε άλλη συνέντευξη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι η φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών των παρόχων θα γίνει μέσα στον Μάιο.
Τιμές ηλεκτρικού ρεύματος: Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Την ίδια ώρα το σχέδιο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος προετοιμάζει η κυβέρνηση σε καθημερινές συσκέψεις όπως αυτή που έγινε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου, είναι η παρέμβαση του κράτους στην μείωση των λογαριασμών ρεύματος, η οποία θα είναι οριζόντια, για όλους δηλαδή τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προωθείται η επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος από τον Ιούνιο, με το κράτος να επιδοτεί πλήρως ή μέρος του κόστους αγοράς φυσικού αερίου των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μπει ψαλίδι στους υπέρογκους λογαριασμούς.
Το εθνικό σχέδιο αναμένεται, σε πρώτη φάση να έχει εξάμηνο ορίζοντα, δηλαδή ως τον Δεκέμβρη του 2022, και εφόσον χρειαστεί να επεκταθεί τον Μάρτιο του 2023. Το κόστος υπολογίζεται στα 4 δις και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Δείτε το βίντεο της αντιπαράθεσής τους
Η λίστα με τις 16 κατηγορίες που θα πάρουν το βοήθημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι ισχύει με τα αναδρομικά
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.