Πολιτικη & Οικονομια

Φλωρίδης: O Τσακαλώτος έκανε διπλή επίθεση στον Τσίπρα και όχι στον Ανδρουλάκη

«Η Λεπέν λέει περίπου τα ίδια με τον Τσίπρα του 2015»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Τσίπρας στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Τσίπρας στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Γιώργος Φλωρίδης σχολιάζει τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, επισημαίνοντας ότι έκανε διπλή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και όχι στον Νίκο Ανδρουλάκη.

O Γιώργος Φλωρίδης αναφέρεται στα όσα ανακοίνωσε μέσω Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις του είχαν στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Πολλοί θεώρησαν ότι με τις χθεσινές του ανακοινώσεις ο Ε. Τσακαλώτος είχε ως στόχο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του. Πράγματι, αυτό έδειχνε η "εικόνα"» τονίζει στην ανάρτησή του στο Facebook. Και προσθέτει: «Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μία διπλή επίθεση στον Τσίπρα».

«Η φράση του ότι "η Λεπέν είναι λαϊκίστικη απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό", παραπέμπει στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά το 2015 που κυβέρνησαν. Απλούστατα, γιατί η Λεπέν λέει περίπου τα ίδια με τον Τσίπρα του 2015 (αρχικά έξω από την Ε.Ε και μετά αλλαγή της Ε.Ε από μέσα, λύσεις με ένα άρθρο και ένα νόμο, "κατάργηση της ακρίβειας", "η Γαλλία που θα κάνει τις αγορές να χορεύουν" κλπ). Άλλωστε, ποιος ξεχνάει το θερμό χειροκρότημα της Λεπέν προς τον Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο» συνεχίζει ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Και ταυτόχρονα, την ώρα που ο Τσίπρας προσπαθεί κουτοπόνηρα να εγκλωβίσει το ΠΑΣΟΚ στην προοπτική της δήθεν "προοδευτικής διακυβέρνησης", ο Τσακαλώτος με την επίθεση στο Ν. Ανδρουλάκη και όσα ακολούθησαν, προσπαθεί να υπονομεύσει όσο μπορεί αυτήν την τακτική του Τσίπρα» αναφέρει επίσης.

Και καταλήγει: «Η εκτίμηση ότι ο Ε. Τσακαλώτος είναι ακόμα ζαλισμένος από τα "γιούχα" και τις βρισιές που άκουσε από τους συντρόφους του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως δεν ξέρει τι κάνει, ελέγχεται ως μάλλον ανακριβής…».

 

 

Τη δική της απάντηση στον Τσακαλώτο έδωσε και η Άννα Διαμαντοπούλου για τα όσα είπε στην ανάρτησή του στο Facebook για τον Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν.

Τι έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη νίκη Μακρόν και την ήττα της Λεπέν

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία» είχε αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τη νίκη Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.

«Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο. Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε» είχε προσθέσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ