- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Χατζηδάκης: Έρχεται αύξηση συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2023
Επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων
Κωστής Χατζηδάκης: Έρχεται αύξηση συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2023 - Επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων.
Αυξήσεις στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο υπουργός, ερωτηθείς σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 για το που θα κυμαίνεται η αύξηση στον κατώτατο μισθό, ανέφερε ότι αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων και του ΚΕΠΕ προκείμενου στην συνεχεία να κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.
Πρόσθεσε ότι σήμερα ή αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που αφορούν την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων.
Εξήγησε ότι η πρώτη ρύθμιση έχει να κάνει με συντάξεις «fast track» ενώ η δεύτερη, η «σύνταξη εμπιστοσύνης» αφορά στο στοκ των εκκρεμών συντάξεων.
Έκανε γνωστό ότι από τις 130.000 εκκρεμείς συντάξεις, αυτή την στιγμή υπάρχουν 75.000 εκκρεμείς συντάξεις, εκ των οποίων οι 60.000 αφορούν τα έτη 2021 και 2022.
Χατζηδάκης: Συντάξεις «fast track»
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην πρώτη ρύθμιση που έχει να κάνει με συντάξεις «fast track».
«Ο ΕΦΚΑ θα είναι υποχρεωμένος να εκδίδει τη σύνταξη σε τρεις μήνες» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι, εάν ο ΕΦΚΑ δεν εκδώσει τη σύνταξη εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, τότε θα βασίζεται στα στοιχεία που διαθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» για το ασφαλιστικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου και σε δικαιολογητικά που θα προσκομίζει αμέσως μετά ο ασφαλισμένος και τα οποία θα λαμβάνει ως δεδομένα, προκειμένου να εκδώσει τη σύνταξη.
«Πρόκειται για μία καινοτομία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης συνολικά, όχι μόνο του ΕΦΚΑ» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι, με αυτόν τον τρόπο, η σύνταξη θα εκδίδεται σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.
Σχετικά με τη δεύτερη ρύθμιση -τη «σύνταξη εμπιστοσύνης», εξήγησε ότι στην περίπτωση αυτή οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα στηρίζονται στα στοιχεία που έχει καταχωρήσει στην αίτησή του ο ασφαλισμένος για την έκδοση της σύνταξης. Ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει τη σύνταξη και θα κρατά τα παραστατικά, που έχει καταθέσει, καθώς ο ΕΦΚΑ θα διενεργεί εκ των υστέρων ελέγχους, για να διαπιστώσει, εάν τα στοιχεία που έχει δηλώσει ο ασφαλισμένος είναι σωστά και να προχωρήσει στις απαραίτητες αναπροσαρμογές του ποσού της σύνταξης, εάν είναι απαραίτητο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Τι ισχύει για τις μεταφορές μεταξύ φίλων
Τελετή με υψηλό συμβολισμό στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.