- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως: Πάνω από 16.000 διορισμοί εκπαιδευτικών την τελευταία διετία
Από τον Σεπτέμβρη διαδραστικοί πίνακες στις τάξεις
Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών την τελευταία διετία - Τι είπε για ΑΣΕΠ και voucher.
Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που έχουν γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια μίλησε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Επί 12 χρόνια στη χώρα μας δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Στη διετία πρωθυπουργίας του Κ. Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς εν μέσω πάρα πολύ δύσκολων συνθηκών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε διορισμούς», είπε η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.
Σχετικά με το ΑΣΕΠ, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι οι πίνακες ειδικής αγωγής θα ανοίξουν μέσα τις επόμενες εβδομάδες για να μπορέσουν να εγγραφούν οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο δεν προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα των νέων προσλήψεων. Ανέφερε ωστόσο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οριζοντίως να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς με διορισμούς, αλλά και επιμορφώσεις πάνω σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η οδική ασφάλεια ώστε να τα διδάξουν στα σχολεία.
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο voucher που πρόκειται να λάβουν οι εκπαιδευτικοί για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού: «Πάνω από 160.000 εκπαιδευτικοί θα πάρουν για 1η φορά οριζοντίως voucher, για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού. Συμπληρώνει το αντίστοιχο επίδομα που είχαν λάβει πάνω από 500.000 παιδιά»
Η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε ότι από Σεπτέμβρη θα μπουν διαδραστικοί πίνακες μέσα στην τάξη, για προβολή βίντεο και ψηφιακό σχεδιασμό ενώ έχει γίνει παραγγελία 177.000 σετ ρομποτικής, όπως είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.