- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε σε ουκρανικό καφέ στα Εξάρχεια
Η Αλεξάνδρα και τα παιδιά της ήρθαν στην Ελλάδα πριν από 22 χρόνια
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε σε ουκρανικό καφέ στα Εξάρχεια - Η συζήτησή της με τους ιδιοκτήτες για τον πόλεμο.
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα (14/3) στα Εξάρχεια και το ουκρανικό «Cafe Bar 67» της Αλεξάνδρας και των παιδιών της, Ολένας και Μπογδάν, που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από 22 χρόνια.
H Κατερίνα Σακελλαροπούλου συζήτησε με την Αλεξάνδρα για την αγάπη και την αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, καθώς και πώς τη βοήθησαν, πριν από χρόνια, να ενσωματωθεί στη χώρα μας και να μεγαλώσει τα παιδιά της.
Πόλεμος στην Ουκρανία: 9.304 πρόσφυγες στην Ελλάδα
656 Ουκρανοί πρόσφυγες, εκ των οποίων 205 ανήλικοι, έφτασαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αναλυτικά:
- Από τον Προμαχώνα: 484
- Από Ευζώνους: 28
- Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 39
- Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 103 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 2.
Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 9.304 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 3.003 ανήλικοι.
Τουλάχιστον 2,8 εκατ. πρόσφυγες έφυγαν από την Ουκρανία, αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ κατέγραψε επίσης περίπου δύο εκατομμύρια εκτοπισμένους στο εσωτερικό της χώρας. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) κατέγραψε ακριβώς 2.808.792 πρόσφυγες από την Ουκρανία στον ειδικό ιστότοπό της, δηλαδή 110.512 περισσότερους από την προηγούμενη καταμέτρηση χθες, Κυριακή, 13 Μαρτίου. Περίπου 127.000 από αυτούς τους πρόσφυγες είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Η Ευρώπη είχε να δει ένα τόσο μεγάλο κύμα προσφύγων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι. Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις του ΟΗΕ.Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν φύγει τώρα από την Ουκρανία, σύμφωνα με την Unicef η οποία δήλωσε: «Έχουν ανάγκη την ειρήνη ΤΩΡΑ».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.