Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Βάσω Κιντή

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάρτηση της Βάσως Κιντή στα social media

Η ανάρτηση της Βάσως Κιντή στα social media για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας και τον αγώνα των Ουκρανών για ελευθερία και δημοκρατία.

«Από τη μια μέρα στην άλλη, στα καλά καθούμενα, εξ αιτίας μόνο της γεωγραφίας, οι Ουκρανοί βρέθηκαν από τις καθημερινές μέριμνες της ζωής όπως σε όλες λίγο πολύ τις χώρες του κόσμου, χωρίς σπίτια, χωρίς τρεχούμενο νερό, χωρίς ηλεκτρικό, με τις βόμβες να πέφτουν αδιακρίτως στο κεφάλι τους, στον δρόμο και στα τρένα της προσφυγιάς για να συναντήσουν την καλοσύνη των ξένων. Πόσο μεγάλη αδικία είναι αυτή! Και να μεγαλώνουν τα παιδιά, οι νέοι και οι νέες μέσα σε μια μέρα, χάνοντας την ξεγνοιασιά της νιότης που απολαμβάνουν οι συνομήλικοί τους στις διπλανές χώρες και η οποία δεν θα τους επιστραφεί ποτέ. Πόσο βάρβαρο είναι να έχεις κερδίσει τις απολαύσεις της δημοκρατίας, έστω και φτωχικές, ακόμη και φαύλες, και να σου τις αφαιρεί βίαια, με τις βόμβες και τα όπλα, ένας τύραννος, ένας πρακτορίσκος της KGB, με το έτσι θέλω, για να επιβάλει την ερήμωση, τη φτώχεια και το σκοτάδι. Γιατί να σβήνει το φως στην Ουκρανία ενώ η ζωή θα συνεχίζεται δίπλα της! Πόσο μεγάλο άδικο!

Δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσω αυτούς που δεν στέκονται σήμερα καθαρά δίπλα σε όσους αγωνίζονται και πεθαίνουν για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα τους. Σε αυτούς που αδικούνται κατάφωρα επειδή έτυχε να γεννηθούν δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Όσες δικαιολογίες και προσχήματα κι αν προβάλουν όσοι δεν μιλούν καθαρά, το όνειδος θα τους συνοδεύει για πάντα.

Στη συγκέντρωση της Τρίτης στο Σύνταγμα ήταν και μιλούσαν κυρίως γυναίκες Ουκρανές, Γεωργιανές, Μολδαβές από συλλόγους που έχουν στην Ελλάδα. Και δίπλα σε αυτές τις πονεμένες και ταλαιπωρημένες γυναίκες, που έχουν φροντίσει μωρά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, σε νοσοκομεία και σπίτια στη χώρα μας, που έχουν την αγωνία του πολέμου για τους δικούς τους, ήρθαν να κάνουν αντίπραξη, με δυνατά συνθήματα και σημαίες, κάτι δήθεν ιδεολόγοι της πλάκας που καταδίκαζαν τους ιμπεριαλισμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ντροπή τους (που δεν έχουν) και πάλι ντροπή τους!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ