- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σύνολο της συμμετοχή της στη ρωσική ενεργειακή εταιρεία Rosneft αποφάσισε να πουλήσει η BP, στον απόηχο της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.
Την αποχώρηση από το μερίδιο του 19,75% της ρωσικής πετρελαϊκής Rosneft, ανακοίνωσε η BP, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εξέλιξη αυτή μπορεί να κοστίσει στη Rosneft περίπου 25 δισ. δολάρια
Ο διευθύνον σύμβουλος της BP Μπερνάρντ Λούνεϊ πρόκειται να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Rosneft με άμεση ισχύ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της BP, Χέλγκι Λουντ «η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια πράξη επιθετικότητας που έχει τραγικές συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή. Η BP δραστηριοποιείται στη Ρωσία για περισσότερα από 30 χρόνια, συνεργαζόμενη με εξαιρετικούς Ρώσους συναδέρφους. Ωστόσο, αυτή η στρατιωτική δράση αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή. Έχει οδηγήσει το διοικητικό συμβούλιο της BP στο συμπέρασμα ότι η εμπλοκή μας με τη Rosneft, μια κρατική επιχείρηση, πλέον, δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Ο Μπερνάρντ Λούνεϊ ανέφερε πως είναι βαθιά σοκαρισμένος από την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.
«Η καρδιά μου πονά για όλους όσοι επηρεάστηκαν. Μας έκανε να επανεξετάσουμε ριζικά τη θέση της BP με τη Rosneft. Είμαι πεπεισμένος ότι οι αποφάσεις που λάβαμε ως διοικητικό συμβούλιο δεν είναι το μόνο σωστό, αλλά είναι και προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον της BP. Άμεση προτεραιότητά μας είναι να μεριμνήσουμε για τους σπουδαίους ανθρώπους μας στην περιοχή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους στηρίξουμε. Εξετάζουμε επίσης τρόπους που θα μπορούσε να υιοθετήσει η BP, προκειμένου να υποστηρίξει την ευρύτερη ανθρωπιστική προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
H παραπάνω εξέλιξη επέρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρόμαν Αμπράμοβιτς να παραδώσει τις μετοχές της Chelsea FC, ενόσω οι κυρώσεις της Δύσης πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.