- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ενωτικός ο Νίκος Ανδρουλάκης - Η κόντρα με τον Γιώργο Παπανδρέου
«Μπορώ να ενώσω και να μεγαλώσω την παράταξη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στέλνει μήνυμα ενότητας λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο στις εκλογές ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι «θα αξιοποιηθούν όλοι».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, λίγα 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στέλνει μήνυμα ενότητας μετά την κόντρα που ξέσπασε με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Κράτησα μια στάση πιστεύω συνεπή σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο. Η θέση μου είναι ότι πρέπει να πάμε με ήπιους τόνους, δεν χρειάζεται καθένας να πετάει βέλη στον άλλον» τόνισε σε συνέντευξή του στον Real FM ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Και πρόσθεσε: «Αυτά έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά στο παρελθόν, τα εσωτερικά λάθη τα εκμεταλλεύτηκαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, δεν θέλω να δώσω κανένα όπλο στους πολιτικούς μας αντιπάλους».
«Γι' αυτό μιλώ για τη δική μου υποψηφιότητα και δεν μιλώ για τις άλλες. Μπορεί να διαφωνούμε σε επιμέρους θέματα αλλά είμαστε στο ίδιο κόμμα και έχουμε τον ίδιο στόχο, το κόμμα μας να γίνει πρωταγωνιστής» ανέφερε επίσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε να είναι πρόεδρος όλης της παράταξης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Ρόδο. «Σήμερα πρέπει να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, ποιος μεγαλώνει την παράταξη. Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι του πρώτου γύρου έδωσαν ένα πλεονέκτημα σε εμένα γιατί θεωρούν ότι έχω τις περισσότερες πιθανότητες και να ενώσω αλλά και να μεγαλώσω την παράταξη, άρα να φτιάξω μια νέα σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό» τόνισε επίσης στη συνέντευξη, θέτοντας το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης αυτής της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021.
«Η μεγάλη εικόνα είναι μία: Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει; Εγώ λέω ότι μπορεί. Αυτό υπηρετώ, γι' αυτό για μένα η ενότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο και δεν πρόκειται να απαντήσω σε πράγματα, τα οποία δυστυχώς, δεν βοηθούν την ενότητα» ξεκαθάρισε.
Οι καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές ΚΙΝΑΛ - Τι απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε σχετικά με την καταγγελία από τον Γιώργο Παπανδρέου για νοθεία στις κάλπες του πρώτου γύρου.
«Δεν βλέπω τον λόγο, σε αυτήν τη γιορτή της Δημοκρατίας με την τεράστια συμμετοχή, να προσπαθούμε να βάλουμε σκιές. Είναι λάθος, εγώ το προσπερνώ, προχωράμε με διαφάνεια, με καθαρές εκλογές, την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί».
Απαντώντας σχετικά με το αν θα αξιοποιηθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Δεν θα αξιοποιηθούν μόνο οι πέντε, αλλά θα αξιοποιηθούν όλοι, με κριτήριο μόνο ένα, την προοπτική της παράταξης. Θα πάμε σε ριζοσπαστική ανανέωση, που δεν θα είναι μόνο ηλικιακή, θα είναι με πρόσωπα όλων των γενεών, τα οποία θα έχουν υψηλό δείκτη κοινωνικής αξιοπιστίας. Θέλουμε να λέμε χρήσιμα πράγματα αλλά αυτοί που τα μεταφέρουν στην κοινωνία να είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης για να φτιάξουμε νέους, άρρηκτους δεσμούς με τον ελληνικό λαό».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης για την εκπροσώπηση της παράταξης στη Βουλή - Τι θα γίνει μετά τις εκλογές ΚΙΝΑΛ
Ερωτώμενος σχετικά με την κοινοβουλευτική παρουσία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Αν θυμάστε ο κ. Τσίπρας ήταν δημοτικός σύμβουλος όταν εκλέχθηκε, ούτε καν είχε εμπειρία από Βουλή ή Ευρωβουλή και παρόλα αυτά κατάφερε να ανατρέψει τους συσχετισμούς. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια ήταν στη Βουλή; Δηλαδή η Παράταξή μας έχασε δυνάμεις λόγω της κοινοβουλευτικής της παρουσίας, ή γιατί έχασε μια σχέση άρρηκτης εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό;» αναρωτήθηκε.
Σχετικά με τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, τόνισε: «Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, όπως γίνεται και με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα. Δεν θα κάνω τίποτα διαφορετικό. Όπως έγινε στις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι με απόλυτο σεβασμό στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Έχουμε αξιόλογους βουλευτές, όλων των γενεών».
«Θα πάρουμε αποφάσεις τέτοιες που να έχουμε και δυνατή εκπροσώπηση στη Βουλή και δυνατή εκπροσώπηση στην κοινωνία και να δώσουμε ελπίδα ότι επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.