- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ο Αλέκσης με δίπλωμα ταχύπλοου. 3 πράγματα που πρέπει να θυμάται
Για να είναι οι θαλάσσιες εξορμήσεις του το ίδιο πετυχημένες με τα έργα που, ως μηχανικός, έχει φέρει εις πέρας
Ο Αλέξης Τσίπρας απέκτησε δίπλωμα ταχύπλοου - Τι πρέπει να θυμάται όταν θα κρατάει το τιμόνι του σκάφους
Καμία έκπληξη δεν μου προκάλεσε η πληροφορία ότι ο ηγέτης της ελληνικής αριστεράς απέκτησε δίπλωμα ταχύπλοου. Ένας αριστερός χωρίς ταχύπλοο δεν είναι πραγματικός αριστερός αλλά άλλο ένα από τα πολλά κορόιδα που ανεμίζουν τις κόκκινες σημαίες πιστεύοντας ότι αλλάζουν τον κόσμο ενώ το μόνο που αλλάζουν είναι οι περιουσίες των ηγετών τους ή των οργανισμών των οποίων οι ηγέτες ηγούνται. Και στο κάτω-κάτω ο Αλέκσης δεν μπορεί μονίμως να βασίζεται στη διάθεση των φίλων του να του δανείζουν τη θαλαμηγό τους. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα αδέσμευτο, ανεξάρτητο πνεύμα και λογικό είναι να θέλει την ανεξαρτηρία του και ως σκαφάτος.
Αντιστοίχως, καθόλου δεν με εξέπληξε και ο φθόνος κάποιων συμπολιτών οι οποίοι έσπευσαν να ξεστομίσουν και να γράψουν κακίες του τύπου «ελπίζω να μην πήρε το δίπλωμα όπως πήρε το πτυχίο του ΕΜΠ», ξεχνώντας ότι ο Αλέσκης μας είναι ένας πραγματικός μηχανικός, όπως σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει και ο ίδιος.
Όμως υπάρχουν τρία πράγματα που ο καπετάν Αλέκσης θα πρέπει να προσέξει προκειμένου οι θαλάσσιες εξορμήσεις του να είναι το ίδιο πετυχημένες με τα έργα που, ως μηχανικός, έχει φέρει σε πέρας. Τρία πράγματα που, όπως φάνηκε, καμιά φορά τα ξεχνά (κανείς άλλωστε δεν μπορεί να τα θυμάται όλα) και τα οποία μπορεί να του φανούν χρήσιμα όταν θα κρατάει το τιμόνι του σκάφους του που είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα αποκτήσει και μάλιστα σε εξωφρενικά χαμηλή τιμή. Όπως άλλωστε μάθαμε πρόσφατα χάρη στην ιστορία με το εξοχικό του, έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο να ανακαλύπτει μεγάλες ευκαιρίες (για όνομα του σκάφους προτείνω το «Ιπτάμενος Γάιδαρος» ή το «Τσε» ή το «Venceremos», αν και το τελευταίο ταιριάζει περισσότερο σε μεγάλη θαλαμηγό).
1. Η στροφή 360 μοιρών μάς φέρνει στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε
Αν ο καπετάν Αλέκσης θέλει να αλλάξει κατεύθυνση στο σκάφος του θα πρέπει να προσέξει να ΜΗΝ κάνει στροφή 360 μοιρών κι αν θέλει να πάει στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν στην οποία βρίσκεται θα πρέπει να πάρει μια στροφή 180 μοιρών. Λεπτομέρειες θα μου πείτε αλλά λεπτομέρειες που μπορεί να φανούν χρήσιμες σε έναν καπετάνιο, όσο ικανός κι αν είναι, θα σας πω εγώ.
2. Η θάλασσα έχει σύνορα
Αυτό το γράφω μήπως ξαφνικά ο Αλέκσης μας βρεθεί σε χωρικά ύδατα άλλης χώρας κι έχει τίποτα μπλεξίματα με τις τοπικές αρχές οι οποίες, αντικρύζοντας την απειλητική θωριά του, δεν αποκλείεται να πιστέψουν ότι αντιμετωπίζουν απόβαση Ελλήνων κομάντο. Αυτή, κανονικά, θα ήταν μια παρεξήγηση που θα μπορούσε σχετικά εύκολα να λυθεί αλλά φοβάμαι ότι πολλοί ένστολοι των χωρών τις περιοχής μπορεί να μη μιλούν καλά τα αγγλικά και έτσι η συνεννόηση να είναι αδύνατη.
3. Η Μυτιλήνη είναι στη Λέσβο
Πρόκειται για ένα μπέρδεμα για το οποίο ο καπετάν Αλέκσης δεν πρέπει να αισθάνεται άσχημα (εγώ ας πούμε για χρόνια μπέρδευα τα ονόματα του Μεϊμαράκη και του Βουλγαράκη). Απλώς καλό είναι να το έχει στο νου του ώστε να μη στήσει κανέναν σκαφάτο φίλο με τον οποίο μπορεί να έχουν δώσει ραντεβού. Και μπράβο του και καλοτάξιδος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο βουλευτής Κέρκυρας
«Κουίζ για τον Νίκο Φαραντούρη - για όσα αισχρά είπε σήμερα στην Αλεξάνδρα Σδούκου»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει τον Φαραντούρη για σεξιστική επίθεση
Tι είπε για την υποψηφιότητά του
Η Τράπεζα της Ελλάδας εφιστά την προσοχή των πολιτών για να μην πέσουν θύματα σε νέα απάτη με ΑΙ
Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ιστορικό λειτουργίας του ιατρείου στο Κολωνάκι, όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Ζητά την αποπομπή του από το ΠΑΣΟΚ
Στήριξη στα νοικοκυριά για το ενεργειακό κόστος, με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές
«Το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει ειδικό σώμα 138 εκπαιδευμένων ελεγκτών»
Στο 18% η επιρροή Σαμαρά - Τι δείχνει η μέτρηση για ενδεχόμενο κόμμα Κασιδιάρη
Η βασική διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες, ενώ προβλέπεται δυνατότητα παράτασης
Μία ημέρα μετά την πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο
Μεγαλύτερη διαφάνεια και συμμετοχικότητα για τους πολίτες
«Για τσαρλατάνους και εγκληματίες» έκανε λόγο ο βουλευτής Χανίων
«Διαφημίζει κβαντική ιατρική που δεν υπάρχει», δηλώνει ο υπουργός Υγείας
Στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Αποστόλου η υπουργός Παιδείας μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
«Έχουμε εφεδρείες και για τα κακά σενάρια» είπε ο υπουργός Οικονομικών
Μεγαλύτερη ευελιξία για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.