- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν παραιτείται ο Γιώργος Παπανδρέου
«Δεν ξέρω πού τοποθετείται ιδεολογικά ο κ. Ανδρουλάκης. Ρωτήστε τον»
Καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ δεν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου όπως τόνισε σε συνέντευξή του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της εξουσίας του Κινήματος Αλλαγής ενόψει του Β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών.
Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις πολιτικές θέσεις του κ. Ανδρουλάκη σε πολλά θέματα, ούτε τη πραγματική ιδεολογική του τοποθέτηση. «Δεν ξέρω που τοποθετείται ιδεολογικά. Ρωτήστε τον», είπε ο κ. Παπανδρέου.
Επίσης έθεσε το ζήτημα ποιος θα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα έχει να δώσει μάχες, τόσο στη κοινωνία, όσο και στο Κοινοβούλιο. «Είναι παράδοξο να μην ξέρουμε ποιος θα δώσει τη μάχη απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Εμένα δεν θα με ήθελαν. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορώ να επαναπατρίσω ψηφοφόρους, η δε ΝΔ γιατί θα έχει απέναντί της μια σκληρή αντιπολίτευση με τον δικό μου τρόπο, χωρίς φωνασκίες». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντέκρουσε ακόμη και τις κατηγορίες περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Kλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ.Παπανδρέου τον επέκρινε για τη θέση που εξέφρασε για την κατάργηση του βέτο σχετικά με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι διαφωνεί με τη θέση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που εξέφρασε ο κ. Ανδρουλάκης. «Πάλεψα να μην περάσει με την κa Μέρκελ, όταν μας ζητούσε λόγω της οικονομικής κρίσης. Αν δεν είχαμε το βέτο, δεν θα μπορούσε να μπει η Κύπρος στην ΕΕ», επεσήμανε.
O Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα μιλήσει με όλους τους συνυποψηφίους του για το δεύτερο γύρο, ωστόσο κάλεσε τους πολίτες να πάνε στη κάλπη με παραταξιακή συνείδηση. Πρόσθεσε πάντως ότι δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα του Α' γύρου, ενώ επέμεινε ότι μπορεί να ηγηθεί του Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση της ευρύτερης παράταξης, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν φέρνει την ανανέωση, γιατί όπως είπε, «η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών».
Ακόμα, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε με έμφαση ότι επιθυμεί να γίνει debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη με επάρκεια χρόνου για ελεύθερη συζήτηση και περιμένει την απάντησή του.
Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα να αποσυρθεί από τον Β' γύρο της επόμενης Κυριακής, λέγοντας ότι του έχει ζητηθεί πολλές φορές να παραιτηθεί στο παρελθόν, αλλά όπως τόνισε, «έχει παράδοση ευθύνης» να δώσει τη μάχη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.