- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σακελλαροπούλου: «Οι οροθετικοί στιγματίζονται κοινωνικά» (video)
Το μήνυμα της ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Μήνυμα από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. «Υπάρχει άγνοια και κοινωνικός στιγματισμός των οροθετικών» ανέφερε η ΠτΔ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε μήνυμα στήριξης στους οροθετικούς. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και το «Ath Checkpoint» στο Μοναστηράκι.
«Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση του HIV συνεχίζει δυστυχώς να υπάρχει η άγνοια, ο φόβος και ο κοινωνικός στιγματισμός των οροθετικών» ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Και πρόσθεσε ότι η επιστήμη έχει κάνει μεγάλες προόδους, η θνησιμότητα έχει μειωθεί και η καθημερινότητα των ασθενών έχει βελτιωθεί. Ωστόσο, όπως σημείωσε, αποτελεί «απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη διάγνωση και η συστηματική πρόσβαση στη θεραπεία».
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Υπάρχει προκατάληψη με το AIDS
«Ο τερματισμός της πανδημίας του AIDS μέχρι το 2030, που αποτελεί στόχο του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, ανήκει στους ειδικούς. Η καταπολέμηση όμως της προκατάληψης και σε αυτόν τον τομέα ανήκει σε μας τους ίδιους. Ας κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην υποφέρει από αδικαιολόγητες διακρίσεις» ανέφερε επίσης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021.
Κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Ελευθέριος Μπούλιας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, όπου ενημερώθηκε από τον συντονιστή διευθυντή της Μονάδας Χρήστο Μιχαηλίδη, παρουσία του διευθυντή Γιώργου Αδάμη και του επιμελητή Νικόλαου Παΐσιου.
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης «Athens checkpoint» στο Μοναστηράκι, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της «Θετικής Φωνής» Νίκος Δέδες και η Άννα Ζάκοβιτς, υπεύθυνη της Aids Healthcare Foundation στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του εξεταστηρίου.
Η Athens Voice πήγε στο Checkpoint στο Μοναστηράκι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Στο συγκεκριμένο σημείο προσφέρεται δωρεάν τεστ για HIV και ηπατίτιδα. Η εξέταση είναι ανώδυνη και γρήγορη, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 10 λεπτών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Όσα πρέπει να προσέξουν μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.