Διαμαντοπούλου για ΚΙΝΑΛ: Να διακόψει με τη λαϊκίστικη Αριστερά
«Θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία και μια καλή συγκυρία στο να υπάρξει μια ανατροπή προσεγγίσεων»
Η πρώην επίτροπος στην Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές του ΚΙΝΑΛ και στη σχέση με δυνάμεις της Αριστεράς.
Η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος στην Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές του ΚΙΝΑΛ.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 είπε «Θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία και μια καλή συγκυρία στο να υπάρξει μια ανατροπή προσεγγίσεων. Το προηγούμενο διάστημα επετεύχθη μια ενότητα που δεν ήταν εύκολη, τώρα το στοίχημα στο ΚΙΝΑΛ είναι να υπάρξει μια διαφορετική ταυτότητα, δηλαδή να βρούμε την ταυτότητα του 21ου αιώνα. Αυτό είναι το διακύβευμα».
Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην συμμετάσχει στο debate των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021.
«Υπάρχει μια προσμονή, η οποία συνδυάζεται με μια απόλυτη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύς κόσμος δεν βλέπει προοπτική αλλαγής του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να παίξει ρόλο σε μια εποχή που χρειάζεται, όραμα, ορθολογισμός και γνώση για το μέλλον. Ενόψει των αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανοίγει μια πόρτα για πολύ κόσμο να δουν την επόμενη μέρα. Όλα θα εξαρτηθούν από την επόμενη μέρα, δηλαδή με το που θα εκλεγεί νέος αρχηγός, φαντάζομαι θα δοθεί και ένα διάστημα 2-3 μηνών για να δοθεί με ακρίβεια προς τα πού θα πάει το ΚΙΝΑΛ», επεσήμανε η ίδια.
Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντοπούλου, «υπάρχει πλέον η ευκαιρία για μια τελείως νέα και διαφορετική ταυτότητα της σοσιαλδημοκρατίας», καθώς «δεν μπορεί να μιλάμε για επιστροφή- δεν υπάρχει επιστροφή ούτε στην Ελλάδα ούτε για πουθενά», και επομένως «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ρίζες και μνήμες, αλλά το σημαντικό είναι να υπάρχουν οράματα και σχέδια για το μέλλον». «Λόγω του διεθνούς περιβάλλοντος, είναι μια ευκαιρία για μια νέα σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα την οποία θα μπορούσε να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ», εξήγησε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα από τον κορονοϊό έγινε κατανοητή η ανάγκη του κοινωνικού κράτους». Πρόσθεσε ότι στις Βρυξέλλες αυτό θεωρείται νούμερο 1 προτεραιότητα, καθώς η ψηφιακή μετάβαση δημιουργεί τρομερά προβλήματα στην αγορά εργασίας και αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι δούλευαν, «δηλαδή αυτό που ξέραμε έως τώρα ως εργασιακά δικαιώματα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και εκεί οφείλει η νέα σοσιαλδημοκρατία να κάνει τον νέο χάρτη για τα εργασιακά δικαιώματα».
Η πρώην υπουργός ανέφερε ότι και η κλιματική αλλαγή θα φέρει απώλεια θέσεων εργασίας, «άρα η Ευρώπη μέσω αλλαγών στο κοινωνικό της κράτος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά, καθώς το κοινωνικό κράτος ήταν πάντοτε το νούμερο 1 θέμα στα σοσιαλδημοκρατικό κόμματα». «Η στιγμή είναι κατάλληλη για μια διαφορετική ταυτότητα, η οποία σημαίνει ότι απορρίπτουμε κάθε σχέση με τη λαϊκιστική Αριστερά με την πλειοδοσία για παροχές σε μια χώρα που είναι δανεισμένη και επαναφέρουμε το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης με αναδιανομή του πλούτου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Από αυτά θα κριθεί στην άνοιξη, εάν το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει και θα παίξει το ρόλο του άλλου πόλου που χρειάζεται πάρα πολύ η χώρα», συμπλήρωσε, λέγοντας πως «ο αρχηγός, τα σύμβολα, οι συμμαχίες, παίζουν το ρόλο τους και όλα μαζί φέρνουν το αποτέλεσμα που χρειάζεται».
Η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι «κανένας δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα», λέγοντας πως «θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, ακόμη και από τον καιρό ή από το πώς θα πάει η πανδημία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνήθηκε να ανακαλέσει
«Για να υπάρξει η εκτόνωση που όλοι θέλουμε, πρέπει η άλλη πλευρά να καθίσει στο τραπέζι»
Θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα ημερομηνία
Tέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη δίωξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος
Επί της ουσίας το πακέτο «εγκαινιάζει» μία νέα προσέγγιση στις ενεργειακές υποδομές
Πλήρως λειτουργικός σιδηρόδρομος το καλοκαίρι του 2026 στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Mε ανάρτησή του στο Tiktok
Το «Attiki On» κινείται σε χρόνο ρεκόρ
Η πλαστική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ΜΜΜ της Αθήνας και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
Τι έδειξε η έρευνα του think tank
Το μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
InSocial και ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο για τις θεσμικές τομές της επόμενης αναθεωρητικής διαδικασίας
Η κατάθεση του υπουργού Υγείας στο δικαστήριο
Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της δημοκρατίας και στους θεσμούς, αλλά στην εφαρμογή των νόμων που έχει θεσπίσει η δημοκρατία και στον διάχυτο λαϊκισμό μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού μας συστήματος
Ξεκινά δυναμικά η υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
«Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα» είπε ο πρώην υπουργός
Κινδυνεύει να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ κομπάρσο στον χώρο της κεντροαριστεράς
Εφόσον η πολιτεία έχει παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα, θα ήταν παλαβός κάποιος να μην το ασκήσει προκειμένου να διεκδικήσει το οποιοδήποτε αίτημά του
Έχει ενημερωθεί ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.