Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα

«Ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστούγεννα στην Αθήνα
Χριστούγεννα στην Αθήνα © EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα - Θα παρθούν μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το ενδεχόμενο να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση».

Ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον, είπε πως «όταν κάτι γεννιέται στον πλανήτη, δύσκολα το αποφεύγεις» αλλά επέμεινε πως «είναι πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι είναι αυτό το πράγμα. Μια μετάλλαξη δεν είναι σίγουρο αν θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι δεν δείχνει να έχει προς το παρόν πολύ μεγάλη νόσηση».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως «η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για πιθανό "ξέσπασμα" της πανδημίας λόγω της Όμικρον».

«Προς το παρόν, δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία», τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζονται νέα μέτρα, ο υπουργός σημείωσε ότι «είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη να συζητάμε για νέα μέτρα. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις τα μέτρα που πήρες, ξέρουμε ότι θες 14 μέρες για να μετρήσεις την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λαμβάνεις, άρα στα μέσα της εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν. Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του COVID, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα
Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα

«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών
Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY