- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σκρέκας: Επιδότηση 39€ προς όλους ανά μεγαβατώρα για ένα 2μηνο
Αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου
Από 39 ευρώ έως και 45 ευρώ τον μήνα αυξάνεται η επιδότησή των λογαριασμών ρεύματος για τους μήνες Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τον υπερδιπλασιασμό, στα 39 ευρώ ανά μήνα για όλα τα νοικοκυριά, της επιδότησης για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε πως «η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Οκτώβριο και τώρα βρίσκεται στα 209 ευρώ» και ανακοίνωσε διεύρυνση του πακέτου στήριξης.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτεί το νοικοκυριό. Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Στο κοινωνικό τιμολόγιο αυξάνει στα 45 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες».
Με βάση τα όσα είπε ο κ. Σκρέκας, «στόχος είναι να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς θέρμανση, ενώ παραδέχτηκε πως οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα και εντείνεται η ανησυχία για την ενεργειακή κρίση ενόψει χειμώνα».
Ταυτόχρονα, αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου για να υπάρξει επιπρόσθετη ανακούφιση στα νοικοκυριά. Συνολικά το κόστος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 620 εκατ. ευρώ.
Ως προς τη χρηματοδότηση της επιδότησης, αυτή θα προέλθει από τα αυξημένα έσοδα των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων καθώς και από το πλεόνασμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, το οποίο όσο παραμένουν ψηλά οι τιμές στο ενεργειακό χρηματιστήριο, τόσο ενισχύεται. Δηλαδή, η νέα αύξηση της επιδότησης δεν θα επιφέρει επιπλέον βάρη στον προϋπολογισμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.