Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να στηριχτεί ο κόσμος της εργασίας

«Μας καταδιώκουν συμφωνίες οι οποίες έγιναν στο παρελθόν με μεγάλη άνεση σε βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Ο.Β.Ε.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Ο.Β.Ε. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα πρέπει να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ.

Κάλεσμα στις επιχειρήσεις για την επιστροφή ενός μερίσματος ανάκαμψης στον κόσμο της εργασίας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συζήτησης του ΙΟΒΕ προς τιμήν του εκλιπόντα επίτιμου προέδρου του, Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου.

«Νομίζω ότι στο επίπεδο του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου τώρα έχει έρθει και η ώρα της επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια της προάσπισης της ανταγωνιστικότητας, να δει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική στήριξη του κόσμου της εργασίας, προς το εισόδημα, προς γενικότερες παροχές, διότι αυτό θα είναι μια ευκαιρία να επιστραφεί ένα μέρισμα ανάπτυξης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για έναν καινούργιο ευρύτερο κοινωνικό διάλογο με άλλα κριτήρια» πρόσθεσε.

Στον τομέα του διάλογου των κοινωνικών εταίρων, πρόσθεσε, είμαστε ακόμα πίσω, και μας καταδιώκουν στερεότυπα ανταγωνισμού μεταξύ των κοινωνικών εταιρών όπως μας καταδιώκουν και συμφωνίες που έγιναν στο παρελθόν με μεγάλη άνεση εις βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όλοι ήθελαν να είμαστε αρεστοί σε όλους το αποτέλεσμα το πληρώσαμε πολύ ακριβά. «Δεν θεωρώ ότι και οι κοινωνικοί εταίροι ήταν άμοιροι ευθυνών για την κινώ κρίση της τελευταίας 10ετιας. Όλοι έχουν νομίζω ωριμάσει. Και οι κοινωνικοί εταίροι» υπογράμμισε. 

Αλλάζουν, τόνισε πολλά στην κοινωνία που θα επιτρέψουν ουσιαστικό διάλογο, αρκεί να μείνουμε μακριά από την πόλωση ξεκαθάρισε. «Εάν κανονικότητα είναι επανάληψη του παρελθόντος είμαστε χαμένοι από χέρι» προειδοποίησε πάντως ο πρωθυπουργός.  

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Νίκος Βέττας, ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας και ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΟΒΕ Ραφαήλ Μωυσής. Τη συζήτηση συντόνισε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Economia, Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ