- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
H ομιλία Μπογδάνου που έφερε τη διαγραφή του (βίντεο)
Έντονη αντίδραση του Ν. Δένδια σε αναφορές του Κ. Μπογδάνου για τον εμφύλιο
Οι αναφορές του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου περί αντικομουνισμού και εμφυλίου προκάλεσαν τη διαγραφή του από τις τάξεις της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας.
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Οι εκτενείς αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου περί αντικομουνισμού και εμφυλίου, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής της Συμφωνίας για την Ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία, πυροδότησαν το κλίμα στην Επιτροπή με αντιδράσεις και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο κ. Δένδιας να ζητήσει και να πάρει το λόγο.
«Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να τονίσω ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας και το μέλλον της. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. Εγώ λέω σήμερα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτήν την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση ως υπουργός δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος εδώ».
Η ομιλία στη Βουλή που προκάλεσε τη διαγραφή Μπογδάνου
Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ» και «δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι οικονομολόγοι προκρίνουν γενικές μειώσεις φόρων αντί στοχευμένων παρεμβάσεων
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση»
Αλληλοκατηγορίες, βαρείς χαρακτηρισμοί και αναφορές για ψυχιατρικές εξετάσεις μετά τις δημόσιες δηλώσεις
Μετατίθεται για μετά τον Φεβρουάριο η έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ
Ανοδικά για τρίτο μήνα ο ΔΤΚ, με ισχυρές ανατιμήσεις σε τρόφιμα, εστίαση και στέγη
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες μετά την ακροαματική διαδικασία
Υπερδιπλάσιο προβάδισμα ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη – Διψήφια ποσοστά για τα υποθετικά κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.