- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον Ηλία Κανέλλη στο Ωδείο Αθηνών
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου
«Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον Ηλία Κανέλλη στο Ωδείο Αθηνών την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συνομιλήσει με τον Ηλία Κανέλλη στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα», την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατάγεται από τη Σταυρούπολη της Ξάνθης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Αρσακείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978). Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από διαγωνισμό, διορίστηκε ως Εισηγητής το 1982 και προήχθη σε Πάρεδρο το 1988 και σε Σύμβουλο το 2000. Υπηρέτησε ως Πάρεδρος στο Γ’ Τμήμα και ως Σύμβουλος στο Ε’ Τμήμα του Δικαστηρίου. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα δημοσίου δικαίου στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 2015 προήχθη σε Αντιπρόεδρο και υπηρέτησε στο Γ΄ Τμήμα. Το 2018 επελέγη πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δικαστηρίου, θέση στην οποία παρέμεινε ώς τον Φεβρουάριο του 2020.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Δικαστηρίου (1993-1995 και 2000-2001) και Πρόεδρος της Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος (2015-2019). Είχε διδάξει στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Στις 22 Ιανουαρίου του 2020 εξελέγη από τη Βουλή των Ελλήνων πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θέση στην οποία παρέμεινε ώς τις 13/3/2025. Αναγορεύθηκε επίτιμη διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2021), του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου (2022), του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2022), του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2023), της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (2024) και του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2024). Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Στον πρώτο κύκλο των δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών» έχουν συμμετάσχει ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Δημητράκος. Ακολουθούν ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος και ο βιολονίστας και μαέστρος Λεωνίδας Καβάκος.
Η είσοδος στη συζήτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Ηλία Κανέλλη είναι ελεύθερη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα του Μάκαριου Λαζαρίδη
«Η Ευρώπη πιο ανθεκτική από το 2022»
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εντείνει την παγκόσμια αβεβαιότητα σε μία περίοδο πιεσμένων δημόσιων οικονομικών
Ολοκληρώθηκε η τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2
Στα 270 δισ. κ.μ. αερίου τα δυνητικά αποθέματα
Τι ισχύει με τη διαδοχική άρνηση σε προτάσεις εργασίας της ΔΥΠΑ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου
«Το Φόρουμ ωριμάζει και η Ελλάδα γίνεται επίκεντρο για τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο Συμεών Τσομώκος
Η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για ανανέωση της θητείας του
Δείτε αν είστε στους δικαιούχους
Ποιοι και πότε πληρώνονται λιγότερα
Ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ θα δίνονται από το νοσοκομείο
Μήνυμα σταθερότητας και ταχύτερης μείωσης χρέους από τη Σύνοδο του ΔΝΤ
Η δουλειά έχει γίνει: το δημόσιο χρήμα μοιράστηκε κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία
Υπέρβαση στόχων με ώθηση από τα φορολογικά έσοδα και τη συγκράτηση δαπανών
Στο κέντρο της Αθήνας πωλείται ακριβότερα
«Mε δική μου πρωτοβουλία και δικό μου νόμο»
Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.