Πολιτικη & Οικονομια

Χρ. Σταϊκούρας: Νέες ελαφρύνσεις αν η ανάπτυξη ξεπεράσει το 5,9%

Σε αυτό το σενάριο, καλύπτονται τα 2/3 της απώλειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες ελαφρύνσεις αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη μεγαλύτερη του 5,9%.

Ανοιχτό είναι το περιθώριο για νέες ελαφρύνσεις, αν η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη του 5,9% που προβλέπει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

«Με βάση τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει ισχυρά με ποσοστό της τάξεως του 5,9% έναντι ύφεσης 8,2% το 2020. Σε αυτό το σενάριο, καλύπτουμε τα 2/3 της απώλειας. Οι πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης, τόσο θα ανταποδίδουμε στην κοινωνία την προσπάθεια που κάνει η ίδια πρωτίστως, και η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Άρα ναι, δίνονται οι δυνατότητες για μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία επ’ ωφελεία κυρίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων».

Τέλος, σε ερώτηση σχετική με τις ανατιμήσεις και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, απάντησε: «Ανάλογα με την εξέλιξη της ακρίβειας και την πορεία του πληθωρισμού, θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά εάν η κατάσταση έχει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά από ό,τι παροδικά που φαίνεται σήμερα».  

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στους "Αταίριαστους" | 21/09/2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ