- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συγκινητική επιστολή Αυστριακού πυροσβέστη στη Σακελλαροπούλου
Συμμετείχε στην κατάσβεση φωτιάς στο χωριό Λάλας της Ηλείας
Η συγκινητική επιστολή ενός Αυστριακού πυροσβέστη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Μια συγκινητική επιστολή έλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από έναν Αυστριακό πυροσβέστη, ο οποίος συμμετείχε στην κατάσβεση φωτιάς στο χωριό Λάλας της Ηλείας και είχε συναντηθεί με την Πρόεδρο κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αυστρία.
H κυρία Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Forum του Alpbach συναντήθηκε, στις 23 Αυγούστου, στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, με ομάδα εθελοντών πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα μας και τους ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους. Ένας από αυτούς, ο Georg Crepaz, ο οποίος επιχείρησε στο χωριό Λάλας της Ηλείας, της απέστειλε λίγες μέρες μετά, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη, την ακόλουθη επιστολή.
Σακελλαροπούλου: Η επιστολή από τον Αυστριακό πυροσβέστη
«Τα λόγια σας και η κοινή σας επίσκεψη με συγκίνησαν βαθύτατα. Ήταν για μένα μεγάλη τιμή και πάνω από όλα χαρά να σας συναντήσω προσωπικά.
Θα ήθελα να εκφράσω σε εσάς και πρωτίστως στους κατοίκους της χώρας σας, που επλήγησαν άμεσα από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, τη βαθιά μου συμπόνια!
Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα ότι μπόρεσα να βοηθήσω επιτόπου στη χώρα σας, στο χωριό Λάλας της Ηλείας. Είναι τρομακτικό πώς μαίνονταν αυτές οι πυρκαγιές και πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσαν στη χλωρίδα, την πανίδα και τα κτίσματα. Δεν μπορεί πραγματικά να περιγραφεί τι έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζί και, κυρίως, τι κατόρθωσαν να επιτύχουν. Μόνο χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών σας δυνάμεων, αλλά κυρίως χάρη στους μόνιμους κατοίκους, μπόρεσε να αποσοβηθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα σε ανθρώπους και κτίρια.
Η συμμετοχή στις επιχειρήσεις στην υπέροχη πατρίδα σας ήταν για εμένα αυτονόητη, αλλά φυσικά και μια εξαιρετικά μεγάλη τιμή. Όλοι ελπίζουμε ότι μια τέτοια κατάσταση δεν θα επαναληφθεί. Σε περίπτωση όμως που συμβεί ξανά, εγώ, αλλά -τολμώ να πω- και όλοι μας, θα είμαστε και πάλι πρόθυμοι να βοηθήσουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας σας!
Εύχομαι σε εσάς και στο λαό σας, όλα, μα όλα, τα καλά, πολλή δύναμη και αντοχή για τις εργασίες αποκατάστασης που θα ακολουθήσουν».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.