Πολιτικη & Οικονομια

Χρήστος Στυλιανίδης-Ευάγγελος Τουρνάς στο Πολιτικής Προστασίας

Πότε θα γίνει η ορκωμοσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης
Ο Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης © ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Αυτός είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας - Live οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τις θέσεις του υπουργού και υφυπουργού στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο νεοσυσταθέν υπουργείο αναλαμβάνει ο Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς. Η ορκωμοσία τους θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί. 

Στον Ελληνοκύπριο, Χρήστο Στυλιανίδη, θα αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός. Διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, αλλά και ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην Κύπρο υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς

Υφυπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο πτέραρχος εα Ευάγγελος Τουρνάς. Ο Πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015.

Ο υφυπουργός του Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πτέραρχος ε.α., Ευάγγελος Τουρνάς
Ο υφυπουργός του Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πτέραρχος ε.α., Ευάγγελος Τουρνάς © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Χρήστος Στυλιανίδης - Ευάγγελος Τουρνάς: Οι δηλώσεις μετά την υπουργοποίησή τους

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (6/9) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αποδέχτηκα τη θέση του υπουργού στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρήστος Στυλιανίδης και συνεχίζει: 

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, Ευάγγελος Τουρνάς, δήλωσε: «Η ανάθεση της θέσης του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη».

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (6/9/21)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ