Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία θα είναι σκληρή απέναντι στο έγκλημα

«Θα ρίξουμε το βάρος στην ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές» δήλωσε ο νέος ΥΠΡΟΠΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ασκήσει - «Η αστυνομία θα είναι σκληρή απέναντι στο έγκλημα».

«Η αστυνομία θα είναι φιλική απέναντι στον πολίτη, σκληρή απέναντι στο έγκλημα» διαμήνυσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Περιστερίου, σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021. 

Ο υπουργός επανέλαβε το δόγμα «ασφάλεια για όλους τους Έλληνες, χωρίς διακρίσεις και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ΕΛΑΣ έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο θέμα των ελέγχων τήρησης των μέτρων στην πανδημία του κορωνοϊού και έχει συμβάλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της γαλήνης στη χώρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Έχει κάνει σπουδαία δουλειά απέναντι στην ασύμμετρη απειλή στον Έβρο, όπου πριν από λίγο καιρό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία μαζική είσοδος παράνομων μεταναστών», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε:

«Τώρα, μαζί με αυτά, που θα συνεχιστούν και σε διαρκή συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, δουλεύουμε και θα ρίξουμε το βάρος στην ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές. Θέλουμε μια αστυνομία που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση. Την ασφάλεια όλων των Ελλήνων. Θέλουμε μια αστυνομία φιλική, κοντά στον πολίτη και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Σε αυτό είμαστε όλοι ενωμένοι».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνοδευόταν και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, μίλησε με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων, αλλά και με τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, ζητώντας να μάθει τα προβλήματα τους, τόσο στην άσκηση των καθηκόντων τους όσο και από εργασιακής πλευράς. Στη συνέχεια, είχε συναντήσεις με τους δημάρχους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του έθεσαν ζητήματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες της εγκληματικότητας των περιοχών και κυρίως την παραβατικότητα ανηλίκων, τα ναρκωτικά, την ενδοοικογενειακή βία και τις κλοπές-ληστείες, ζητώντας εντονότερη αστυνόμευση.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ