- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Έρχονται ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα
Οι πολίτες μπορούν να κάνουν διαδικτυακή έρευνα αγοράς
Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα λόγω των διεθνών εξελίξεων.
Για επερχόμενο κύμα ανατιμήσεων σε πολλά προϊόντα προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, το οποίο και απέδωσε στις διεθνείς εξελίξεις.
«Θα υπάρξουν υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση και πρόσθεσε πως και οι πολίτες μπορούν να κάνουν διαδικτυακή έρευνα αγοράς.
«Έχουμε φτιάξει υπηρεσία και ο πολίτης κάνοντας χρήση το e katanalotis , πριν από τα ψώνια του μπορεί να κατευθυνθεί στο σημείο με τις καλύτερες τιμές. Μπορεί να έχει δεκάδες ευρώ διαφορά το ίδιο καλάθι», είπε. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε ακόμα και για την υπαναχώρηση Αποστολάκη, λέγοντας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «τελειωμένο». « Έχει τελειώσει το θέμα με τον ναύαρχο», είπε και πρόσθεσε: «μεταξύ μας δεν έχασε η Βενετιά βελόνι. Θα βρεθεί άλλος».
Οικονόμου: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τις ανατιμήσεις προϊόντων
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τυχόν αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες και ενόψει των εξαγγελιών Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι «στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά». Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός θα κάνει και ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές για το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων για όσο καιρό κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών, ενώ εξήγησε ότι παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά.
«Μην έχετε αμφιβολία, ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά. Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», είπε ο κ. Οικονόμου.
Συνεχίζοντας χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για αυξήσεις, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή «έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ‘φωτιά’ σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία».
«Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά», είπε ο κ. Οικονόμου.
Προφανώς, διευκρίνισε, η κυβέρνηση έχει κατά νου ότι εξελίξεις ή πράγματα που μπορεί έστω και έμμεσα να μειώσουν το εισόδημα των πολιτών δεν πρέπει να είναι εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων της.
«Γνωρίζει ο κόσμος ότι έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει και πόσο η καθημερινότητα τον απασχολεί. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά με πάρα πολλά χρήματα το προηγούμενο διάστημα. Η καθημερινότητα του πολίτη, το εισόδημά του είναι στην ατζέντα μας», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.