Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Σε κοινή έκκληση για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν

Αναλυτικά η κοινή έκκληση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σακελλαροπούλου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Στην κοινή έκκληση που απευθύνουν γυναίκες ηγέτες για τα δικαιώματα κοριτσιών και γυναικών συμμετέχει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετέχει στην κοινή έκκληση που απευθύνουν γυναίκες ηγέτες στους σημερινούς και μελλοντικούς κατόχους της εξουσίας στο Αφγανιστάν να απέχουν από κάθε μορφή βίας εναντίον των Αφγανών κοριτσιών και γυναικών και να υποστηρίζουν και να προωθούν τα δικαιώματά τους.

Η έκκληση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Προέδρου της Σλοβακίας Zuzana Čaputová και της Πρωθυπουργού της Ισλανδίας Katrín Jakobsdóttir. Την υπογράφουν επίσης η Πρόεδρος της Γεωργίας Salome Zourabichvili, η Πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas, η Πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ingrida Šimonytė, η Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu, η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg και η Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin.

Ακολουθεί η κοινή έκκληση:

Κοινή έκκληση των γυναικών ηγετών για τη στήριξη και τη συνέχιση της προώθησης ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τα κορίτσια και τις γυναίκες στο Αφγανιστάν

Ανησυχούμε βαθιά για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών αναφορών για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Καλούμε τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κατόχους της εξουσίας στο Αφγανιστάν να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών και να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα περιόριζε τα δικαιώματά τους σε τομείς όπως η απασχόληση, η εκπαίδευση, η πρόσβαση στο σύστημα υγείας, τον πολιτισμό ή τα δημόσια αξιώματα. Καλούμε ιδιαιτέρως τις Αρχές στο Αφγανιστάν να αποτρέψουν κάθε μορφή βίας ενάντια σε γυναίκες ή κορίτσια.

Ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, οι άνδρες και οι γυναίκες είμαστε ίσοι και τα δικαιώματά μας είναι αναπαλλοτρίωτα και αδιαμφισβήτητα.

Εμείς, ως γυναίκες ηγέτες, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Αφγανές γυναίκες και νέες κοπέλες ότι θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη χώρα τους, θα ακούμε τις φωνές τους και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.