- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΚΥΣΕΑ-Αφγανιστάν: Προτεραιότητα απεγκλωβισμοί & προστασία συνόρων
Τι συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό
ΚΥΣΕΑ: Οι προτεραιότητες μετά την αξιολόγηση των εξελίξεων στο Αφγανιστάν - Το αντικείμενο της συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση
Στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) βρέθηκαν η αξιολόγηση των εξελίξεων στο Αφγανιστάν, και ο σχεδιασμός για την προστασία των συνόρων, με την κυβέρνηση να επισημαίνει ότι προτεραιότητα παραμένει ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν, προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις.
Όπως έγινε γνωστό, τον συντονισμό όλων των απαιτούμενων ενεργειών έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών. Ακόμη, συζητήθηκε ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές, όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η κυβέρνηση δεν κρύβει τον προβληματισμό της όχι μόνο ενόψει του αναμενόμενου νέου κύματος μεταναστευτικών ροών με αφετηρία το Αφγανιστάν, αλλά και για την πιθανολογούμενη «εργαλειοποίηση» αυτής της κρίσιμης πτυχής από την Αγκυρα. Ενδεικτική είναι η επισήμανση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια, με αφορμή τη χθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ομολόγων του της Ε.Ε. ειδικά για το Αφγανιστάν, ότι θα πρέπει να τηρηθεί «ενιαία και συντονισμένη στάση στο ζήτημα της μετανάστευσης και πως θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, ότι δεν θα επιτραπεί η εργαλειοποίηση του ζητήματος αυτού».
Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης, Ελένη Σουρανή και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.