Πολιτικη & Οικονομια

Φωτιές: Στη Βαρυμπόμπη μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επέστρεψε από την Ηλεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την επίσκεψή του στην Ηλεία
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την επίσκεψή του στην Ηλεία © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Στο πύρινο μέτωπο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου από το μεσημέρι έχουμε αναζωπυρώσεις, που οδήγησαν στην εντολή εκκένωσης για την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. 

«Η χώρα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας αποτέλεσμα ενός καύσωνα ο οποίος μπαίνει πια στη δεύτερη εβδομάδα του», ανέφερε το πρωί της Πέμπτης (5/8) ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ηλεία, όπου βρέθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή από το απόγευμα της Τετάρτης (4/8).

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής περιβαλλοντική κρίση για την Ελλάδα

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους έδωσαν αγώνα να προστατευθεί ο χώρος της Ολυμπίας με αυτόν τον τεράστιο παγκόσμιο συμβολισμό», είπε επίσης ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η μάχη συνεχίζεται έχουμε ακόμη ενεργά μέτωπα κι αύριο περιμένουμε ακόμη μια δύσκολη μέρα καθώς εκτιμούμε ότι θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους».

Θέλησε να διαβεβαιώσει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι «κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλω επίσης να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό, την οργή, την αγανάκτηση πολιτών που έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι αδύνατον τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε όλα τα σημεία της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη συνέχεια τη σημασία των οργανωμένων εκκενώσεων έτσι ώστε να προστατεύεται το υπέρτατο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε πως για τις εκκενώσεις είναι απαραίτητη η συνεννόηση και η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. «Όταν γίνεται μια εκκένωση γίνεται για το καλό των πολιτών, για να προστατεύσουμε τις ζωές τους», είπε και πρόσθεσε: «Ας αντιμετωπίσουμε το πολύ δύσκολο διάστημα που έχουμε μπροστά μας» υπογραμμίζοντας πως όταν έρθει ώρα και θα έρθει πολύ σύντομα, η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων. «Έχουμε πια ένα νομοθετημένο πλαίσιο για κρατική αρωγή, το οποίο σημαίνει ότι όσοι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται θα τυγχάνουν αποζημίωσης ώστε να αποκατασταθούν και πάλι και βέβαια οι παραγωγοί μας θα αποζημιωθούν κι αυτοί, είτε για τη σοδειά τους είτε για κατεστρεμμένα δέντρα».

Ηλεία: Στις πληγείσες περιοχές ο Κ. Μητσοτάκης – «Να κάνουμε παρεμβάσεις» | 05/08/21 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ