- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χατζηδάκης: Τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό
Τι είπε για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων
Κωστής Χατζηδάκης: Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό και ποια η πρόθεση της κυβέρνησης για το ύψος του.
Για το τέλος του μήνα τοποθέτησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε σήμερα στον Ant1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νέο εργασιακό νόμο, υπογραμμίζοντας ότι η θέση του εργαζόμενου θα ενισχύεται, όσο ενισχύεται η οικονομία. Σε ερώτηση για το οκτάωρο απάντησε ότι η εφαρμογή του εργασιακού νόμου θα κριθεί στην πράξη.
Ακόμη, αναφέρθηκε και στην άδεια 14 εργάσιμων ημερών στον πατέρα, στην πρόσθετη 6μηνη γονική άδεια για όλους τους πατέρες καθώς και στις ειδικές ρυθμίσεις για τους γονείς, ενώ τόνισε ότι από το φθινόπωρο αποκλιμακώνεται το θέμα της έκδοσης συντάξεων. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας. Προσέθεσε δε, ότι οι έλεγχοι και η εφαρμογή του νέου νόμου θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι κανείς δεν θα απολύεται, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.
Νωρίτερα σήμερα (14/7) σε δηλώσεις της στο ΟPEN, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, υποστήριξε ότι θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν μετά την υποχρεωτική άδεια στην οποία θα μπουν αν δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι 16 Αυγούστου. «Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…», είπε η κ. Μιχαηλίδου σχετικά με τους εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.