- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Kεραμέως: Πώς θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί
«Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές»
Για τον τρόπο που θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί, μίλησε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Για την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς μαθητών, την αξιολόγηση εκαιδευτικών αλλά και για την καινοτομία να ενημερωθούν φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των πανελληνίων για τις βαθμολογίες τους με sms μίλησε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η προθεσμία, για να δηλώσουν το κινητό τους σε ειδική εφαρμογή του Yπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι υποψήφιοι, είναι μέχρι Τρίτη 6 Ιουλίου.
Όπως είπε η κυρία Κεραμέως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.
Αναφορικά με το αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η κυρία Κεραμέως είπε ότι αυτή η επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, ενώ είπε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν εχουν εμβολιαστέι να το πράξουν.
Για τους μαθητές, η υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός και συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως εξήγησε, όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.
Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ είπε ότι θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τόνισε ότι αυτή θα γίνεται από τρεις αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, ο διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.
Η αξιολόγηση έχει δύο στόχους, «ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.