- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Kεραμέως: Πώς θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί
«Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές»
Για τον τρόπο που θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί, μίλησε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Για την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς μαθητών, την αξιολόγηση εκαιδευτικών αλλά και για την καινοτομία να ενημερωθούν φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των πανελληνίων για τις βαθμολογίες τους με sms μίλησε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η προθεσμία, για να δηλώσουν το κινητό τους σε ειδική εφαρμογή του Yπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι υποψήφιοι, είναι μέχρι Τρίτη 6 Ιουλίου.
Όπως είπε η κυρία Κεραμέως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.
Αναφορικά με το αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η κυρία Κεραμέως είπε ότι αυτή η επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, ενώ είπε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν εχουν εμβολιαστέι να το πράξουν.
Για τους μαθητές, η υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός και συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν. Όπως εξήγησε, όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.
Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ είπε ότι θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τόνισε ότι αυτή θα γίνεται από τρεις αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, ο διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.
Η αξιολόγηση έχει δύο στόχους, «ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.