- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Προανακριτική για Παππά: Παραπομπή για παράβαση καθήκοντος
Για την υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ channel»
Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος προτείνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου, τις εργασίες της και πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση «ΣΥΡΙΖΑ channel».
Για το αδίκημα της δωροληψίας, ωστόσο, ζητά να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη. Πρόκειται δηλαδή για το σκέλος που αφορά στη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων.
Επιπλέον ζητούν να διαβιβαστεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το πόρισμα, προκειμένου να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους αναφορικά με τη χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento και τη μεταβίβαση τελικά στο σύνολο της στον κ. Βαξεβάνη με εντολή του κ. Παππά, όπως εκτενώς αναλύουμε ανωτέρω.
Ν. Παππάς: Η πλειοψηφία ανακάλεσε τον πυρήνα του κατηγορητηρίου
Καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων, τονίζουν στο πόρισμά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μέλη της προανακριτικής επιτροπής, ενώ, σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι "μια μέρα δικαίωσης" καθώς, "μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής επιτροπής, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου". Όπως υπογράμμισε, (η πλειοψηφία) "ήρθαν προφανώς σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς".
Τα υπόλοιπα κόμματα
Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, για το αδίκημα της παράβαση καθήκοντος σημειώνεται ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις έως και αποδείξεις για ενεργό συμμετοχή του Ν. Παππά στην όλη μεθόδευση (ελέγχου ενημερωτικού μέσου) ενώ για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου αναφέρουν ότι "ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Χ. Καλογρίτσας δεν προσκόμισε στέρεες και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης αποδείξεις για τη μεταφορά χρηματικών ποσών ή άλλου είδους υλικών ωφελημάτων προς τον ίδιο τον Ν. Παππά ή τρίτο πρόσωπο που ενεργούσε για λογαριασμό του".
Την αποχώρηση από τη διαδικασία ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση. Σε δήλωση του κόμματος υπενθυμίζεται η θέση του κόμματος "οι ποινικές υποθέσεις να κρίνονται για όλους πολίτες, βουλευτές, υπουργούς- από το φυσικό ανεξάρτητο δικαστή", επισημαίνεται η "επικοινωνιακή κατάχρηση των εν λόγω κοινοβουλευτικών διαδικασιών για μικροκομματική πολιτική" ενώ καταγγέλλεται "με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας βαθιά ποινικής υπόθεσης".
Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, και ακολούθως θα οριστεί ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτησή του. Για την άσκηση ποινικής δίωξης απαιτείται απόφαση της ολομέλειας με 151 ψήφους μετά από μυστική ψηφοφορία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.