- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου
Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού για συναντήσεις
Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, για συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας και την ελληνική κοινότητα.
Ευκαιρία για επιβεβαίωση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδος - Αιγύπτου, αλλά και της στρατηγικής φύσης των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Κάιρο ( 12μμ ώρα Ελλάδος ) κατόπιν πρόσκλησης του τελευταίου, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.
Επιδίωξη και των δύο πλευρών, όπως σημειώνουν τα ίδια πρόσωπα, είναι η συνεργασία με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας και της καλής γειτονίας, που προωθεί και διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Μάλιστα, απτό παράδειγμα των αποτελεσμάτων αυτής της συνεργασίας, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, αποτελεί η Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ των δύο χωρών τον περασμένο Αύγουστο, η οποία είναι υπόδειγμα συνεργασίας γειτονικών χωρών με αντικείμενες ακτές.
Πάντως, συναντίληψη ανάμεσα σε Αθήνα και Κάιρο απαντάται και για περιφερειακά ζητήματα, όπως αυτό της επίτευξης πολιτικής λύσης στη Λιβύη, επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διαδικασίας του Βερολίνου. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν, δε, πως οι δύο χώρες συμφωνούν ότι προϋπόθεση για την εμπέδωση της εκεχειρίας και την πορεία της χώρας προς τη σταθεροποίηση είναι η αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.
Επιπλέον, διαπιστώνεται πεδίο διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και τον εμπορικό τομέα, ενώ, όπως σημειώνεται, κομβική αναμένεται και η συνεργασία στον τομέα της πράσινης ενέργειας.
Το πρόγραμμα τπυ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο
Μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Προεδρικό Μέγαρο Al Ittihadadiya στο Κάιρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί ( στις 15:00 ) με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπούλι , στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Στις 16:10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την κατοικία του πρέσβη της Ελλάδος στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.
Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου στις !8:45 θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β' στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας. Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται, επίσης, να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το στεγαστικό και τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Αθήνα
«Αυτοί που θα κερδίσουν είναι οι ΗΠΑ που μάλλον επιδιώκουν την αγορά νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ελλάδα»
«Οι μόνοι που πανηγύρισαν ήταν οι εργολάβοι»
Η συζήτηση της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά στο συνέδριο «Διάλογοι για την Αθήνα» που διοργανώνει η εφημερίδα «Το Βήμα»
Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για τουρισμό, Airbnb, καθαριότητα και πεζοδρόμια
Πώς κατανεμήθηκαν τα κονδύλια
Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ μίλησε για την επόμενη ημέρα του κόμματος και για τις δικές του δικαστικές διαμάχες με τον Φίλιππο Καμπούρη
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών παρέστη στα εγκαίνια των έργων ανακαίνισης και της νέας πτέρυγας της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα
«Κινούμαστε γρηγορότερα από όλη την Ευρώπη»
Στα ύψη η τιμή διάθεσης στην αγορά
Η ανάρτηση με αφορμή την επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα
Ο πρώην διευθυντής της Washington Post και της Boston Globe μιλάει στην ATHENS VOICE
Η Νέα Δημοκρατία και το «Πω πω, Παναγιά μου» της αντιπολίτευσης
Τι αλλάζει με τον ΕΝΦΙΑ - Χάος με τις αντικειμενικές αξίες
«Πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή η Ελλάδα» σημείωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
Αδειάζουν τα πορτοφόλια στην αντλία
Δέσμευση του υπουργείου για νέα μέτρα στήριξης τους επόμενους μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.