- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το bitcoin γίνεται νόμιμο νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ
Η πρώτη χώρα που υιοθετεί κρυπτονόμισμα
Το Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε νομοσχέδιο που καθιστά το bitcoin νόμιμο νόμισμα της χώρας.
Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο με το οποίο το bitcoin καθίσταται νόμιμο νόμισμα στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Έτσι, Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί κρυπτονόμισμα.
«Το νομοσχέδιο#Bitcoin μόλις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη νομοθετική συνέλευση» έγραψε αργά χθες το βράδυ στο Twitter ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε, αμέσως μετά την ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος είπε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος, εγκρίθηκε από τους 62 από τους 84 συνολικά βουλευτές. Το νομοσχέδιο του Μπουκέλε είχε την υποστήριξη των συμμάχων του, παρότι τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης είχαν ασκήσει κριτική για την επίσπευση της ψηφοφορίας και είχαν αρνηθεί να το υποστηρίξουν.
Πριν από την ψηφοφορία ο Μπουκέλε δήλωσε ότι η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος θα φέρει στη χώρα «χρηματοπιστωτική ένταξη, επενδύσεις, τουρισμό, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη».
Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα και έναν τρόπο για να μην χάνονται εκατομμύρια σε ενδιάμεσους.
Τα εμβάσματα από Σαλβαδοριανούς που εργάζονται στο εξωτερικό αναλογούν σε ένα μεγάλο τμήμα της οικονομίας-ανάλογο σχεδόν με το 22% του ΑΕΠ.
Το 2020, τα εμβάσματα προς την χώρα ανήλθαν σε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
«Αυτός είναι ένας νόμος που θα θέσει το Ελ Σαλβαδόρ στο παγκόσμιο επίκεντρο, θα γίνουμε πιο ελκυστικοί για ξένες επενδύσεις», δήλωσε ο Ρόμεο Άουερμπαχ, βουλευτής του κόμματος «Μεγάλη Συμμαχία για την Εθνική Ενότητα» και σύμμαχος του Μπουκέλε.
Στα μέσα Μαΐου του 2020 η αγορά των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε σε πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coinmarketcap, ωθούμενη από σοβαρούς επενδυτές από την Wall Street ως την Silicon Valley.
Αλλά η αστάθεια του bitcoin -που αυτή τη στιγμή η ισοτιμία του ανέρχεται σε 33.814 δολάρια- και το ασαφές νομικό καθεστώς του, εγείρουν ερωτήματα για το αν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει το παραδοσιακό νόμισμα στις καθημερινές συναλλαγές.
Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.