- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το bitcoin γίνεται νόμιμο νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ
Η πρώτη χώρα που υιοθετεί κρυπτονόμισμα
Το Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε νομοσχέδιο που καθιστά το bitcoin νόμιμο νόμισμα της χώρας.
Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο με το οποίο το bitcoin καθίσταται νόμιμο νόμισμα στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Έτσι, Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί κρυπτονόμισμα.
«Το νομοσχέδιο#Bitcoin μόλις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη νομοθετική συνέλευση» έγραψε αργά χθες το βράδυ στο Twitter ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε, αμέσως μετά την ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος είπε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος, εγκρίθηκε από τους 62 από τους 84 συνολικά βουλευτές. Το νομοσχέδιο του Μπουκέλε είχε την υποστήριξη των συμμάχων του, παρότι τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης είχαν ασκήσει κριτική για την επίσπευση της ψηφοφορίας και είχαν αρνηθεί να το υποστηρίξουν.
Πριν από την ψηφοφορία ο Μπουκέλε δήλωσε ότι η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος θα φέρει στη χώρα «χρηματοπιστωτική ένταξη, επενδύσεις, τουρισμό, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη».
Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα και έναν τρόπο για να μην χάνονται εκατομμύρια σε ενδιάμεσους.
Τα εμβάσματα από Σαλβαδοριανούς που εργάζονται στο εξωτερικό αναλογούν σε ένα μεγάλο τμήμα της οικονομίας-ανάλογο σχεδόν με το 22% του ΑΕΠ.
Το 2020, τα εμβάσματα προς την χώρα ανήλθαν σε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
«Αυτός είναι ένας νόμος που θα θέσει το Ελ Σαλβαδόρ στο παγκόσμιο επίκεντρο, θα γίνουμε πιο ελκυστικοί για ξένες επενδύσεις», δήλωσε ο Ρόμεο Άουερμπαχ, βουλευτής του κόμματος «Μεγάλη Συμμαχία για την Εθνική Ενότητα» και σύμμαχος του Μπουκέλε.
Στα μέσα Μαΐου του 2020 η αγορά των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε σε πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coinmarketcap, ωθούμενη από σοβαρούς επενδυτές από την Wall Street ως την Silicon Valley.
Αλλά η αστάθεια του bitcoin -που αυτή τη στιγμή η ισοτιμία του ανέρχεται σε 33.814 δολάρια- και το ασαφές νομικό καθεστώς του, εγείρουν ερωτήματα για το αν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει το παραδοσιακό νόμισμα στις καθημερινές συναλλαγές.
Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Για ποια νησιά προβλέπονται έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και η απουσία επίγνωσης για όσα παίζονται στα υπουργικά γραφεία
Κρίσιμο το επόμενο 48ώρο για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ μετά από ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο
Στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών
Ο νευροχειρουργός τονίζει τους κινδύνους και την έγκαιρη παρέμβαση
Συζήτηση για Ιράν, ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ και διπλωματικές πρωτοβουλίες ειρήνευσης
Με αφορμή το ζήτημα του Μάκαριου Λαζαρίδη
«Η Ευρώπη πιο ανθεκτική από το 2022»
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εντείνει την παγκόσμια αβεβαιότητα σε μία περίοδο πιεσμένων δημόσιων οικονομικών
Ολοκληρώθηκε η τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2
Στα 270 δισ. κ.μ. αερίου τα δυνητικά αποθέματα
Τι ισχύει με τη διαδοχική άρνηση σε προτάσεις εργασίας της ΔΥΠΑ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου
«Το Φόρουμ ωριμάζει και η Ελλάδα γίνεται επίκεντρο για τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο Συμεών Τσομώκος
Η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για ανανέωση της θητείας του
Δείτε αν είστε στους δικαιούχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.