- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΛ.ΑΣ.: Σχέδιο για ασφάλεια επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές
Ενισχυμένη παρουσία αστυνομικού προσωπικού, αλλά και τεχνολογικών μέσων σε προορισμούς υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως είναι η Μύκονος
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές - Τι είπε για την εγκληματικότητα.
«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Η κατάσταση στην Αθήνα άλλαξε και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τουρισμό», είπε στον χαιρετισμό του σε ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στην κατάρτιση ειδικού σχεδίου από την Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με δημιουργία καινούργιων αστυνομικών υπηρεσιών και ενίσχυση σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.
«Τα στατιστικά στοιχεία είναι εμφανή όσον αφορά στη μείωση της εγκληματικότητας και στην ασφάλεια της χώρας. Μπορεί να δει κανείς την πραγματικότητα μέσα στις πόλεις μας. Με ποιον τρόπο εφαρμόζουμε τον νόμο για τις συναθροίσεις. Προστατεύουμε το δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά ταυτόχρονα δεν διαταράσσεται δυσανάλογα η κοινωνική και η οικονομική ζωή», σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και επεσήμανε ότι πλέον «μόλις στο 2,25% των συγκεντρώσεων έχουμε επεισόδια. Το τονίζω αυτό γιατί παλιότερα διάφορες ταξιδιωτικές οδηγίες και ιστοσελίδες είχαν αναδείξει τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις ως ένα ζήτημα που έπρεπε να προσέχουν οι επισκέπτες στην Αθήνα. Αυτό πια έχει αλλάξει. Έχουμε εκκενώσεις καταλήψεων, δώσαμε γειτονιές πίσω στους πολίτες, βγάλαμε τα ναρκωτικά από τα πάρκα και τις πλατείες… Είναι κρίσιμο ο τουρίστας-επισκέπτης να νιώθει ασφαλής, να μπορεί να κάνει τη βόλτα του χωρίς να ανησυχεί πως θα πέσει πάνω σε επεισόδια με μολότοφ και κάδους που καίγονται».
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ακόμη ότι «η Ελλάδα έχει ως ανταγωνιστικό στοιχείο του τουρισμού της την ασφάλεια. Αυτό ήταν εμφανές και από την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τα ειδικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες που έχουν καταστήσει την Ελλάδα ασφαλή προορισμό. Ωστόσο, ποτέ δεν εφησυχάζουμε. Ο κόσμος, με σταθερά βήματα, επιστρέφει σε μία κανονικότητα, που ακόμα δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα πώς θα μοιάζει».
Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ασφάλεια και αστυνόμευση κατά την τουριστική περίοδο, κάνοντας γνωστό ότι η ΕΛΑΣ έχει ετοιμάσει ένα συνολικό σχέδιο που περιλαμβάνει ενισχυμένη παρουσία αστυνομικού προσωπικού, αλλά και τεχνολογικών μέσων σε προορισμούς υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως είναι η Μύκονος, αλλά η Αττική. «Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει δημιουργήσει καινούργιες υπηρεσίες, έχει στείλει πάρα πολύ προσωπικό, έχει διαμορφώσει υποδομές τεχνολογικές, ούτως ώστε να υπάρχει άμεσα εικόνα και αντίδραση από την πλευρά των δυνάμεων και ταυτόχρονα ενισχύουμε με προσωπικό τα αεροδρόμια για να γίνονται οι έλεγχοι ταχύτερα και ασφαλέστερα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.