- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σακελλαροπούλου: Μήνυμα για την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας
Η συνάντησή της με μέλη της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι ηθικό χρέος κάθε δημοκρατίας.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε σήμερα, 17 Μαΐου, με μέλη της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας (IDAHOΒΙΤ).
Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο, καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και τα μέλη, Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και Στέλλα Μπελιά, Πρόεδρο Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε γύρω από το έργο της Επιτροπής και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποφασιστικότητα να μπει τέλος σε όλων των ειδών τις διακρίσεις που ακόμη και σήμερα υφίστανται στη χώρα μας οι ΛΟΑΤΚΙ+ πολίτες και συνάνθρωποί μας.
Σακελλαροπούλου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι ηθικό χρέος κάθε δημοκρατίας
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ μελών της. Σήμερα είναι σειρά και της Ελληνικής Πολιτείας να προχωρήσει, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, στην άρση των όποιων διακρίσεων υπονομεύουν την αρχή της ισονομίας ή περιορίζουν τα δικαιώματα πολιτών λόγω της ταυτότητας φύλου, των χαρακτηριστικών φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Είναι ανάγκη, επίσης, να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο περιβάλλον του σχολείου, καθώς και την προστασία των παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών από τον στιγματισμό».
Καταλήγοντας η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι «Ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και της διαφορετικότητας είναι ηθικό χρέος κάθε δημοκρατίας. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, είναι μια αφορμή να επανεπιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας ότι η προστασία, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της διαφορετικότητας, αποτελούν ηθικό χρέος κάθε δημοκρατικού κράτους. Η αταλάντευτη προσήλωση σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, που ενθαρρύνει και στηρίζει το οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή και την αγάπη, είναι όχι μόνο καθήκον, αλλά και κατάκτηση όλων μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.