Πολιτικη & Οικονομια

Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης είναι βέβαιος ότι η Γη είναι επίπεδη (vid)

«Βαριέμαι τη συζήτηση για το αν η Γη είναι επίπεδη. Είναι επίπεδη τελείωσε. Κι όποιος πιστεύει το αντίθετο δεν το συζητάμε»

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάνης Βαρουφάκης
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει το βίντεο του Γιάνη Βαρουφάκη στο οποίο υποστηρίζει ότι η Γη είναι επίπεδη

Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ο άνθρωπος-παγώνι είναι στ’ αλήθεια flat-earther. Στην πραγματικότητα νομίζω πως θα του ταίριαζε. Στο κάτω-κάτω η παρουσία του δεν είναι πολύ σοβαρότερη από την παρουσία όσων συνανθρώπων έχουν φάει πετριά και νομίζουν ότι η Γη είναι επίπεδη. 

Γι’ αυτό δεν μου έκανε καμία εντύπωση όταν σε ένα επεισόδιο μιας σειράς εκπομπών που κάνει με καλεσμένους δημοσιογράφους τον άκουσα να λέει, με τη συνήθη του βεβαιότητα, «Βαριέμαι τη συζήτηση για το αν η Γη είναι επίπεδη. Είναι επίπεδη τελείωσε. Κι όποιος πιστεύει το αντίθετο δεν το συζητάμε». Γέλασα βέβαια, αλλά εντύπωση δεν μου έκανε ούτε ότι το είπε, ούτε ότι δεν το διόρθωσε, ούτε ότι δεν ρωτήθηκε σχετικά (καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να προσέχεις ακριβώς τι λέει κάποιος που λέει ό,τι να ’ναι).

Δεν μπορώ να ξέρω αν μπερδεύτηκε στους λαβύρινθους της σκέψης του, αν το πιστεύει στ’ αλήθεια ή αν βρήκε άλλον έναν τρόπο να κάνει εντύπωση και να παρασύρει αφελείς. Αν ήταν κάποιος στοιχειωδώς σοβαρός θα στοιχημάτιζα το πρώτο, αλλά ένας άνθρωπος που θέλει τόσο πολύ να ξεχωρίζει ώστε να γράφει ανορθόγραφα το όνομα του δεν αποκλείεται να πιστεύει οτιδήποτε ή να λέει οτιδήποτε προκειμένου να κάνει εντύπωση. Ακόμα και το ότι η Γη είναι επίπεδη. Και μπράβο του!

(το απόσπασμα που ακολουθεί είναι λίγο μεγαλύτερο από τη φράση προκειμένου να δείτε ότι ούτε πρόκειται για μοντάζ, ούτε έχει απομονωθεί μια φράση που στο όλον σημαίνει κάτι άλλο. Και φυσικά για να απολαύσετε λίγο περισσότερο από τον Γιάνη τον flat-earther)

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.