- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το post της ημέρας: Ειρήνη Αγαπηδάκη
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη μετά τη συνάντησή της με την ΠτΔ και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων Συνύπαρξις.
«Σήμερα είχαμε την πολύ μεγάλη τιμή, να υποδεχτούμε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργεί η Συνύπαρξις, της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ήρθαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, να τα επισκεφθούν, να τα στηρίξουν, να τους δείξουν με την παρουσία τους ότι η Δημοκρατία μας χωράει όλους. Το ίδιο και η αγάπη που διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη μας.
Καθένας μας ζει τον δικό του Γολγοθά, και έχει τη γλώσσα, τις λέξεις, τις εικόνες, τις μελωδίες, τα σύμβολα του για να τον αφηγηθεί. Ο πόνος όμως, η πείνα, η ανάγκη, ο φόβος, η αγάπη, όπως κι αν τα γράψουμε, όπως κι αν τα τραγουδήσουμε, με όποια χρώματα κι αν τα ντύσουμε, είναι κοινά για όλους μας, για κάθε άνθρωπο που πατά στη γη.
Ανάμεσα στα παιδιά βρισκόταν και ένα από τα πρώτα που πήραμε με τις μαζικές μετακινήσεις από τη Μόρια, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019. Από τις πρώτες ημέρες στην Αθήνα, ζητούσε ένα βιολί. Και κάποιος – που έχει πολύ οξυμμένη ακοή στις ανάγκες των άλλων και δεν τον αναφέρω γιατί θα θυμώσει- του το έστειλε. Και σήμερα τον καμαρώσαμε να παίζει δύο υπέροχα τραγούδια προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στεκόμουν και κοίταζα τον πιτσιρικά που πριν από έναν χρόνο ήταν σε κακό χάλι, να διηγείται την ιστορία του μέσα από τη μελωδία, να κάνει σε όλους μας ένα πολύτιμο δώρο. Τα θαύματα κάποιες φορές για να συμβούν εκεί έξω, πρέπει πρώτα να συμβούν μέσα μας. Είναι η υπέρβαση της αγάπης που τα κάνει πραγματικότητα.
Το δώρο αυτό κρατώ φυλαχτό μαζί με το σπουδαίο παράδειγμα που μας δίδαξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να μην ξεχάσω ποτέ, από τι υλικά είναι καμωμένος ο Άνθρωπος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.