- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Στόχος να μην υπάρχει το SMS όταν ανοίξει ο τουρισμός
«Το SMS θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί»
Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS όταν ανοίξει ο τουρισμός - Τι είπε για την αγορά και την άρση των μέτρων.
«Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό.
Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11, ο υπουργός εξήγησε ότι «οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής».
Επεσήμανε πως «η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα γι αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό». Ωστόσο, σημείωσε πως «το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».
Υπογράμμισε πως «όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς».
Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη εμβολιασμού και έκανε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. «Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο. Ανέφερε πως «σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πρόκειται για απόλυτα κοινωνική ανευθυνότητα. Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους.. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο». Ωστόσο, υπογράμμισε πως «ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός».
Ερωτηθείς για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων εξήγησε ότι «έπρεπε να ανοίξουν γιατί από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά τα εμπορικά κέντρα και τα mall δημιουργείτο μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός του λιανικού εμπορίου. Έπρεπε λοιπόν αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός να λήξει».
Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.
Αναφορικά με τους γάμους και τα βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. «Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.