- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Γιατί θα εμβολιαστώ με AstraZeneca
Θα κυνηγήσω αντίστροφα προς την τάση το AstraZeneca, με τον έστω και ελάχιστο συμβολισμό. Είναι ζήτημα αισθητικής του ορθολογισμού
Ο Σταύρος Κωνσταντινιδης εξηγεί γιατί αδημονεί να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού
Κανένας άνθρωπος δεν είναι υποχρεωμένος να παίζει τα στοχαστικά μοντέλα στα δάχτυλά του. Και επίσης όλοι έχουν δικαίωμα να ανησυχούν όταν τα media κινδυνολογούν επί παντός του επιστητού. Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας. Η AstraZeneca έβγαλε όνομα. Στην αρχή για τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες της ΕΕ, μετά για τις απειροελάχιστες θρομβώσεις. Οι αετoνύχηδες (sic) του διαδικτύου έχουν συσχετίσει εδώ και καιρό τις αποστάσεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου εμβολίου και δεν το επιλέγουν.
Αν βέβαια συγκρίνει κανείς αυτή τη φοβία, με το παράλογο αντιεμβολιαστικό κίνημα απέναντι στο εμβόλιο της γρίπης πριν λίγο καιρό, ίσως να τη θεωρήσει φυσιολογική. Βέβαια η δεισιδαιμονία της ανθρώπινης ψυχής, η καχυποψία του «μητρικού» ενστίκτου έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμη και το self test υιού μαθητή. Η επικοινωνία στο θέμα αυτό δεν ήταν ισχυρή. Κανείς δεν εξήγησε επαρκώς. Ίσως δεν ήταν και εύκολο. Πάντως σήμερα πεθαίνουν από κορωνοϊό στις μεγάλες ηλικίες μόνο οι ανεμβολίαστοι. Όποιος ξέρει λίγα και στοιχειώδη μαθηματικά καταλαβαίνει ότι οι στατιστικές των παρενεργειών δεν τον αφορούν προσωπικά. Μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να τον πατήσει αυτοκίνητο ή να πέσει το αεροπλάνο. Και επίσης η μισή Μεγάλη Βρετανία εμβολιάστηκε με AstraZeneca. Και η Μέρκελ φαίνεται να το προτίμησε σε μια κίνηση εμβληματικού εμβολιασμού. Τη δεκαετία τη κρίσης η χώρα βρέθηκε αιχμάλωτη των κάθε λογής ψεκασμένων. Συγκρίνοντας με τότε, μάλλον είμαστε καλύτερα σήμερα, αν και το θέμα του εμβολίου αφορά και τον προσωπικό υπαρξιακό πυρήνα του καθενός.
Οι νέοι 30-49 ετών θα κληθούν να εμβολιαστούν και με AstraZeneca. Ελπίζω με ισχυρό ορθολογισμό και αυτοπεποίθηση να το πράξουν. Κι εγώ θα σπεύσω συνειδητά επιδιώκοντας το AstraZeneca και το γράφω δημόσια. Τα fake news είναι η νέα μόδα. Ο λαϊκισμός μάς πήρε μπάλα μια ολόκληρη δεκαετία. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα αφήγημα ορθολογισμού, τεχνοκρατισμού και επιστημονοσύνης, όσο κι αν δεν αρέσει στους εραστές του πολιτικού λυρισμού. Η χώρα πήγε καλά με την πανδημία. Έγιναν και λάθη. Δεν θα μπορούσε να μη γίνουν. Ωστόσο, τώρα πάμε με οδικό χάρτη ανοίγματος. Ας το πιστέψουμε και ας τα καταφέρουμε.
Έτσι κι εγώ περιμένω με αδημονία στις 24 Απριλίου να ανοίξει διαδικτυακή φόρμα του εμβολιασμού για τους νεαρούς μεσήλικες 50-55. Θα κυνηγήσω αντίστροφα προς την τάση το AstraZeneca, με τον έστω και ελάχιστο συμβολισμό. Είναι ζήτημα αισθητικής του ορθολογισμού. Εξάλλου θέλει γενναιότητα και στιλ η ζωή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.