- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Τσίπρας - Ενόργανη: Να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες
«Ανάγκη εξυγίανσης του χώρου του αθλητισμού»
Τσίπρας: Να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για κακοποίηση αθλητών στην ενόργανη γυμναστική.
Στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, στον απόηχο των καταγγελιών που έχουν κάνει για κακοποίηση και ακραία βίαιες συμπεριφορές προπονητών επί σειρά ετών, δήλωσε ότι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε μαζί τους σήμερα.
«Όλα όσα περιγράφετε πραγματικά είναι συγκλονιστικά και όλα όσα καταγγέλλονται πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος, να αποδοθούν ευθύνες», σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου περιέγραφαν όλα τα περιστατικά κακοποίησης. «Διάβασα την επιστολή σας προς την ΠτΔ και πραγματικά είναι όλα όσα περιγράφονται πολύ θλιβερά και με συγκλόνισαν κι εμένα και όλους όσοι τα διαβάσαμε», ανέφερε. Υπογράμμισε δε ότι πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, «εξίσου κρίσιμο είναι από εδώ και στο εξής η νεότερη γενιά παιδιών, αθλητών σε αυτή την τρυφερή ηλικία να μη μισήσει τον αθλητισμό. Να τον αγαπήσει, γιατί εκτός από το να αγωνίζεσαι για να βγεις πρώτος έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, η αξία του να αγωνίζεσαι».
«Ανάγκη εξυγίανσης του χώρου του αθλητισμού»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξυγίανσης του χώρου του αθλητισμού από τέτοια φαινόμενα. «Νομίζω ότι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας απαιτεί τη συνευθύνη όλων μας και απαιτεί λήψη μέτρων πρωτίστως από την Πολιτεία», τόνισε.
Χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια που κάνουν οι αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής και κάλεσε τους αθλητές να προτείνουν τρόπους και μέτρα «ώστε να αντιμετωπιστεί από εδώ και στο εξής η θλιβερή αυτή κατάσταση και να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους συμπεριφορές».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.